Slusari: „Dacă vedem că nu este posibil să găsim limbă comună, noi colectăm semnăturile pentru convocarea ședinței extraordinare”
Full Article 2 minutes read

Slusari: „Dacă vedem că nu este posibil să găsim limbă comună, noi colectăm semnăturile pentru convocarea ședinței extraordinare”

Platforma DA va colecta semnături pentru convocarea ședinței parlamentului dacă nu vor fi identificate soluții pentru problemele agricultorilor. Despre acest lucru a declarat vice-președintele parlamentului, Alexandru Slusari, în cadrul unui briefing de presă.

„Platforma DA a discutat doar despre problema agriculturii. Am căzut de acord să discutăm problemele agricultorilor pentru că nu avem timp, deciziile trebuie să fie luate în câteva zile, în contextul protestelor. Noi ne exprimăm solidaritatea cu revendicările agricultorilor. Revendicările fermierilor sunt absolut justificate”, a spus Slusari.

Totodată, acesta a declarat că „cea mai mare neînțelegere a fost legată de declararea ședinței extraordinare a parlamentului”.

„Opoziția și în special Platforma DA a insistat pentru fixarea datei ședinței cât mai curând. Cu părere de rău chiar dacă un pic s-au apropiat pozițiile nu am putut să convingem colegii din majoritate că e nevoie de organizarea ședinței”, a precizat Slusari.

„Dacă astăzi, mâine vedem că nu este posibil să găsim limbă comună cu guvernul și nu există sinceritate în dialog și se încearcă doar tărăgănarea, noi mai departe colectăm semnăturile pentru convocarea ședinței extraordinare. Guvernul trebuie să înțeleagă cât de gravă este situația în agricultură și să încercăm să identificăm aceste soluții care din punctul nostru de vedere sunt la suprafață. Vedem cum vor dura consultările de astăzi după masă și cred că mâine o să fie totul foarte clar”, a mai declarat Slusari.

Amintim că ieri, 10 august, PDM a invitat la dialog PSRM, PAS și Platforma DA pentru a discuta despre criza din agricultură și despre situația epidemiologică.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: