Slusari: „Nici un kg de grâu din rezerva de stat nu a fost exportat” (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Slusari: „Nici un kg de grâu din rezerva de stat nu a fost exportat” (VIDEO)

„Nici un kg de grâu din rezerva de stat nu a fost exportat”. Declarații în acest sens au fost făcute de către deputatul Alexandru Slusari, în cadrul unui briefing de presă, astăzi, 29 martie.

„Noi ne-am autosesizat sâmbătă. Am făcut o anchetă amplă la situația legată de rezerva de stat. Putem spune că am conectat serviciile speciale la acest subiect, în măsura posibilităților. Am fost și la fața locului. Știrea cea bună e că nici un kg de grâu din rezerva de stat nu a fost exportat din țară. Mai mult ca atât, putem spune că sâmbătă, acest grâu care a fost scos de la elevatorul Gura Camencii era grâul privat a unui agent economic”, a declarat Alexandru Slusari.

„Noi am auzit solicitarea doamnei președinte ca guvernul să interzică exportul din rezerva de stat. Este o abordare un pic incorectă, deoarece rezerva de stat nu poate să se ocupe cu exportul”, a mai spus acesta.

Precizăm că președinta Maia Sandu a solicitat guvernului să aprobe de urgență o hotărâre prin care să impună restricții temporare la exportul grâului de proveniență din rezervele de stat, în contextul informațiilor apărute în public cu privire la riscul exportului de grâu din rezervele de stat în an de secetă.

Pe 27 martie, Vasile Costiuc, liderul Partidului Democrația Acasă, a declarat că din rezerva de stat ar fi scoase tone de grâu, care urmează a fi exportate. Într-un live pe Facebook, astăzi, 29 martie, Costiuc i-a solicitat președintei Maia Sandu să convoace Consiliul Suprem de Securitate pe marginea acestui subiect.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: