Socialistul Adrian Albu s-a întâlnit, la Moscova, cu șeful Gazprom, Alexei Miller: „O discuție foarte bună”
Full Article 3 minutes read

Socialistul Adrian Albu s-a întâlnit, la Moscova, cu șeful Gazprom, Alexei Miller: „O discuție foarte bună”

Deputatul Partidului Socialiștilor din Moldova (PSRM) Adrian Albu, tot el candidatul formațiunii politice la funcția de primar al municipiului Chișinău, anunță că s-a întâlnit, pe 18 septembrie, la Moscova, cu șeful Gazprom, Alexei Miller. Atât concernul rus, cât și Albu, susțin că discuțiile, pe care le califică ca fiind „foarte bune”, au vizat securitatea energetică a Republicii Moldova și relațiile dintre gigantul Gazprom și Chișinău.

„A avut loc o întâlnire de lucru între Alexei Miller și deputatul în Parlamentul Republicii Moldova Adrian Albu. (…) Părțile au făcut schimb de opinii cu privire la interacțiunea dintre Gazprom și Moldova în sectorul gazelor și au convenit să continue contactele”, anunță într-o scurtă notă informativă Gazprom.

Despre întâlnirea cu șeful concernului rus a scris și candidatul socialiștilor la funcția de primar de Chișinău, Adrian Albu. Parlamentarul susține că a început săptămâna la Moscova, cu o discuție pe care o califică „foarte bună” cu șeful companiei „Gazprom”, Alexei Miller. Potrivit lui Albu, principalul subiect abordat a vizat securitatea energetică a Republicii Moldova, „ținând cont de interesul primordial al consumatorilor moldoveni și capacitatea de plată a cetățenilor, dar și a agenților economici din țară”.

„Am evidențiat importanța unor relații contractuale stabile, de interes comun, care să corespundă realităților zilei și capacității de plată a consumatorilor. Așa cum am afirmat în repetate rânduri, demnitarii de la Chișinău trebuie să pună în prim plan interesele cetățenilor Republicii Moldova, fără a se lansa în lupte geopolitice din contul bugetelor familiilor din țara noastră”, a scris Albu pe rețelele de socializare pe care le gestionează.

Deputatul BCS susține că Alexei Miller a dat asigurări, în cadrul discuțiilor purtate la Moscova, că Gazprom „este o companie care-și respectă deplin înțelegerile contractuale” și că concernul rus ar fi „deschis în continuare să asigure cu gaz natural Republica Moldova”.

De menționat că Adrian Albu a plecat într-o deplasare în Rusia pe 12 septembrie. Parlamentarul urma să participe, alături președintele rus Vladimir Putin și liderul nord-coreean Kim Jong-un la Forumul Economic Estic. În timpul vizitei în Rusia, Albu a luat parte la un panel de discuții despre urbanistică, desfășurat în marja Forumului, și a acordat un interviu pentru agenția de presă pro-Kremlin TASS în care s-a plâns pe autoritățile centrale de la Chișinău.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: