Socialistul Corneliu Furculița se plânge că Procuratura vrea să îi „inventeze” un dosar. Reacția instituției
Full Article 3 minutes read

Socialistul Corneliu Furculița se plânge că Procuratura vrea să îi „inventeze” un dosar. Reacția instituției

Deputatul Partidului Socialiștilor (PSRM) Corneliu Furculița acuză Procuratura că ar verifica activitatea sa și a familiei sale, cu scopul de a „inventa” un dosar. Potrivit parlamentarului, în spatele acestor acțiuni ar fi scopul de a-l „intimida din punct de vedere politic”. Contactați de NM, reprezentanții Procuraturii au refuzat să comenteze spusele lui Furculiță, pe motiv că „sunt declarații politice”.

În dimineața de 23 mai, deputatul socialist Corneliu Furculița a scris pe pagina sa de Facebook că deține informații despre faptul că procurorii i-ar cerceta activitatea, pentru a-l intimida.

Cunosc că în privința mea și a membrilor familiei mele, de câtva timp, procurorii, în speranța de a inventa un dosar, întreprind acțiuni de verificare a activității mele, începând cu anul 2010, chiar dacă am devenit deputat în 2014. Acțiunile respective au ca scop de a mă intimida politic, dat fiind că sunt vicepreședintele celei mai mari fracțiuni de opoziție și fondator al unor surse media. Stimați guvernanți, dacă nu vă place imaginea din oglindă, nu luptați cu oglinda, dar lucrați la îmbunătățirea imaginii!”, a scris Furculița.

În același timp, parlamentarul PSRM le-a sugerat procurorilor să se concentreze pe cei care „au prejudiciat statul de milioane”.

Spre deosebire de alți demnitari de la guvernare, care toată viața au fost funcționari publici și acum trăiesc în case luxoase scrise pe părinți, eu și familia mea am activat în sectorul privat, contribuind prin impozite la bugetul țării și continui să fac acest lucru în prezent. Astfel le doresc succes procurorilor în munca lor fără sorți de izbândă, dar ar fi de dorit să se concentreze pe adevăratele dosare, care au prejudiciat statul de milioane”, a mai menționat socialistul.

Socialistul Corneliu Furculița se plânge că Procuratura vrea să îi „inventeze” un dosar. Reacția instituției

Facebook/Corneliu Furculița

Reacția Procuraturii

Contactată de NM pentru o reacție, reprezentanta Procuraturii Mariana Cherpec a precizat: „Nu comentăm declarațiile politice, însă precizăm că Procuratura investighează toate cazurile infracționale, indiferent de subiect”.

 

***

Pe 23 iulie 2020, deputata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Veronica Roșca, a sesizat Autoritatea Națională de Integritate și Procuratura Generală sub aspectul pretinselor neconcordanțe şi omisiuni în declarațiile de avere şi venituri ale deputatului Corneliu Furculiță. O lună mai târziu, ANI a anunțat că refuză să inițieze un control al averii și al intereselor personale în privința deputatului Corneliu Furculiță, invocând „lipsa bănuielii rezonabile privind încălcarea regimului juridic”.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: