Șoferul mașinii în care a urcat tânăra dispărută la Orhei – fost polițist. Ce spun rudele fetei despre caz VIDEO
Full Article 4 minutes read

Șoferul mașinii în care a urcat tânăra dispărută la Orhei – fost polițist. Ce spun rudele fetei despre caz VIDEO

Noi detalii ies la iveală în cazul tinerei de 19 ani, însărcinată în luna a șasea, care a dispărut acum opt zile, la Orhei. Șoferul care conducea mașina în care a urcat tânăra, reținut de oamenii legii, ar fi fost polițist. Mai mult, el ar fi fost angajat, anterior, în sistemul penitenciar. Cel puțin asta susține primarul localității Chițcanii Vechi din raionul Telenești, unde locuiește principalul suspect. De câteva zile, mașini ale poliției și voluntari, inclusiv din Chișinău, caută tânăra în localitate și în zonele adiacente acesteia.  

Știrea despre dispariția tinerei în vârstă de 19 ani, Ana-Maria Guja, însărcinată în luna a șasea, rămâne una dintre cele mai urmărite în țară. Pe data de 12 aprilie, apropiații ei au pierdut orice legătură cu fata. Mama tinerii, Maria Guja, zice că a vorbit cu fiica ei de 2 ori în acea zi – o dată la ora 08:00, când se îndrepta spre lecții, și o dată la ora 15:00, atunci când Ana-Maria venea spre căminul studențesc.

„La ora 3 mi-a zis că merge la băiețel să facă meditația și apoi va veni acasă. De atunci nu am mai vorbit cu ea”, a declarat Maria Goja pentru Life Moldova.

Camerele de supraveghere au surprins-o pe Ana-Maria vineri seara, la aproximativ ora 21:00, când a urcat într-o mașină de ocazie. De atunci, urma ei s-a pierdut. Iubitul tinerei, Ion Mocan, cu care este într-o relație de 4 ani, recunoaște că în acea zi a avut o dispută cu iubita sa. Ana-Maria l-ar fi rugat să o ia cu mașina, iar el nu ar fi putut la acel moment. Tânărul, fost angajat al sistemului penitenciar, în prezent șofer de taxi, spune că a rugat unul dintre prietenii săi comuni să o ia cu mașina pe Ana-Maria.

„Ea s-a supărat, mi-a închis, a zis că se pornește pe jos. Tot vorbind așa cu ea la telefon, a ajuns la semafor. I-am zis să aștepte, dar ea că nu, se duce mai departe. I-am spus să se oprească la oprire, că trimit o mașină să vină să o ia. A fost de acord. Repede am închis, l-am sunat pe un prieten și l-am rugat să meargă să o ia, să o ducă la cămin. După aceea i-am scris că acuș vine și să-mi scrie mesaj când se urcă în mașină. Tot în minutul acela îmi scrie: bine”, a declarat Ion Mocan pentru sursa citată.

Tânărul spune că iubita lui s-a urcat într-un automobil greșit, după ce ar fi crezut că șoferul care oprește este mașina pe care el i-ar fi trimis-o. Când și-a dat seama de greșeală, Ion spune că a încercat să o sune pe Ana-Maria, însă telefonul acesteia nu ar mai fi fost disponibil.

„La și 57 mi-a scris „bine”, la și 59 mi-a scris că m-am urcat. Peste vreo 5 minute, mă sună prietenul mei și îmi spune: unde la oprire, că eu sunt aici și nu-i nimeni. Deodată am crezut că e o glumă”, mai spune tânărul.

Între timp Alexandru Taburceanu, primarul de Chițcanii Vechi – sat în care locuiește principalul suspect, șoferul mașinii în care a urcat tânăra, spune că bărbatul reținut de oamenii legii este fost angajat al poliției și al sistemului penitenciarelor. Acesta este divorțat și are doi copii, iar la moment ar fi șomer.

„Nu a fost un om agresiv, nu a făcut probleme”, a spus edilul.

Alexandru Taburceanu spune că camerele de supraveghere ar fi arătat că tânăra s-ar fi aflat în mașină cu principalul suspect, când automobilul a intrat în localitate. Din acea zi, echipaje ale poliției, inclusiv voluntari din Chișinău, caută tânăra în sat dar și în zonele adiacente acestuia.

Oamenii legii solicită în continuare suportul cetățenilor. Semnalmentele fetei: înălțimea 1.65 m, păr castaniu, ochi căprui. În momentul plecării, aceasta purta pantaloni negri, maiou alb și o bluză neagră. Persoanele care dețin orice fel de informații sunt rugate să contacteze imediat la 112 sau la numărul 078325001.

Vezi unde o caută oamenii legii pe Ana-Maria și ce spun rudele tinerii despre caz, în video de mai jos:


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: