„Soldații din unele țări NATO deja sunt în Ucraina”. Precizările ministrului polonez de externe 
Full Article 2 minutes read

„Soldații din unele țări NATO deja sunt în Ucraina”. Precizările ministrului polonez de externe 

Ministrul polonez de externe Radoslaw Sikorski a declarat că militarii din unele țări NATO se află deja pe teritoriul Ucrainei. El a mulțumit acelor țări care „au mers la așa risc”. Totuși, Sikorski a refuzat să spună la ce țări s-a referit. 

„Soldații din unele țări NATO sunt deja în Ucraina. Și aș vrea să mulțumesc ambasadorilor acelor țări care au mers la așa risc. (…) Spre deosebire de unii politicieni europeni, nu voi spune despre ce țări este vorba”, a menționat Sikorski.

În același timp, el a fost de acord cu declarația președintelui francez Emmanuel Macron despre posibilitatea trimiterii trupelor NATO în Ucraina. 

„Sunt de acord cu această inițiativă, pentru că în opinia mea are intenții bune. Aceasta înseamnă că președintele Rusiei trebuie să se gândească care va fi următorul nostru pas”, a declarat Sikorski.

UPDATE: Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe Maria Zaharova a reacționat la declarațiile oficialului polonez. „Nu are rost să negi mai departe”, a menționat Zaharova, potrivit iz.ru.

***

În februarie 2024, urmare a unei reuniuni la Paris, președintele Franței Emmanuel Macron nu a exclus posibilitatea ca Occidentul să trimită trupe terestre în Ucraina, pentru a obține victoria împotriva Rusiei. Macron a subliniat că aliații Ucrainei „nu luptă cu poporul rus”, ci „pur și simplu nu vor să-l lase să câștige în Ucraina”.

Totuși, în timpul unor declarații de presă, după reuniunea de la Paris, premierul olandez Mark Rutte a declarat că subiectul trimiterii de trupe terestre în Ucraina nu a figurat pe ordinea de zi.

Ulterior, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg a declarat că Alianța Nord-Atlantică nu intenționează să trimită trupe terestre în Ucraina.

Iar Kremlinul a avertizat că un război dintre Rusia și NATO este „inevitabil”, dacă țările occidentale vor interveni cu trupe.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: