„Solicităm să nu ne fie ponegrită imaginea”. Ansamblul Joc reacționează după ce 4 dansatori s-au încins „în horă cu Șor”, în Rusia
Full Article 3 minutes read

„Solicităm să nu ne fie ponegrită imaginea”. Ansamblul Joc reacționează după ce 4 dansatori s-au încins „în horă cu Șor”, în Rusia

Patru dansatori ai ansamblului „Joc” au fost în Rusia și s-au prins în horă inclusiv cu politicianul fugar Ilan Șor. Cu toate acestea, în adresa ansamblului nu a parvenit nici o solicitare de a delega membri ai colectivului „la vreo prestație artistică în Federația Rusă”. Dansatorii vizați, în perioada respectivă, au fost în concediu din cont propriu. Din această cauză, conducerea ansamblului crede că „Joc nu a participat la evenimentul din Sankt-Petersburg” și a solicitat să nu îi fie „ponegrită imaginea și numele”. În caz contrar, a menționat ansamblul, Joc „își rezervă dreptul de a apela la instanțele de judecată”. 

Reprezentanții ansamblului „Joc” au publicat pe 11 iunie o declarație cu privire la „situația privind participarea unor dansatori la un eveniment din Sankt-Petersburg”.

În adresa instituţiei nu a parvenit nici o solicitare privind delegarea membrilor colectivului său sau a ansamblului în întregime, pentru participare la vreo prestație artistică în Federația Rusă. Respectiv Ansamblul Național Academic de Dansuri Populare JOC nu a participat la evenimentul din Sankt-Petersburg”, au declarat reprezentanții „Joc”.

Ansamblul a mai spus că „dansatorii vizați de presă (4 persoane), în perioada respectivă au fost în concediu din cont propriu”.

În perioada incidentului, colectivul format din peste 80 de artiști au fost implicați în repetiții intense pentru spectacolul „Drăgaica – zeița sânzâienelor”, care va avea loc pe 22 și 23 iunie la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”. Solicităm respectuos să nu fie ponegrită imaginea și numele Ansamblului Național Academic de Dansuri Populare JOC și să nu se interpreteze eronat informațiile neconfirmate de conducerea oficială a colectivului. Instituția își rezervă dreptul de a apela la instanțele de judecată în cazul difuzării unor afirmații nefondate privind participarea Ansamblului Național Academic de Dansuri Populare JOC la evenimentul în cauză”, au comunicat reprezentanții ansamblului.

***

Zilele trecute, mai mulți dansatori ai ansamblului „Joc” s-au prins în horă la un forum economic de la Sankt Petersburg cu Ilan Șor, bașcana Evghenia Guțul, președintele Adunării Populare a Găgăuziei Dmitrii Constantinov, deputata Irina Lozovan care a părăsit Partidul Socialiștilor și a aderat la Partidul „Renaștere”, inclusiv lidera Partidului Renaștere Natalia Parasca. Imaginile au fost distribuite de Ilan Șor pe Telegram.

Ministrul Culturii Sergiu Prodan a declarat pentru TV8 că instituția va porni o anchetă. Prodan a numit situația „gravă”. Potrivit acestuia, s-a încălcat și legislația și bunul simț. „Bineînțeles vor fi luate măsuri”, a comunicat oficialul moldovean. Detalii AICI.

Iar președintele Parlamentului Igor Grosu a declarat că îi pare rău de prestația membrilor ansamblului „Joc” în Rusia, acolo unde s-au prins în horă inclusiv cu politicianul fugar Ilan Șor. „Trebuie mai mult discernământ și mândrie”, a menționat oficialul moldovean. Grosu crede că membrii ansamblului au înțeles din start unde merg și pentru cine vor evolua. „Poți să construiești imaginea toată viața și e de ajuns un eveniment de acesta prostesc și ai șters tot”, a adăugat președintele Parlamentului. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: