Sorina Ștefârță, despre plecarea din funcția de purtătoare de cuvânt a președintei: „Doi ani este contractul social semnat cu mine însămi”
Full Article 2 minutes read

Sorina Ștefârță, despre plecarea din funcția de purtătoare de cuvânt a președintei: „Doi ani este contractul social semnat cu mine însămi”

Sorina Ștefârță a publicat pe Facebook un mesaj prin care își explică plecarea din funcția de purtătoare de cuvânt a președintei țării. Aceasta a menționat că a planificat din start să aloce doi ani în acest scop și i-a mulțumit Maiei Sandu pentru încredere.

Mâine se fac doi ani de când am venit la Președinție. Este exact „contractul social” pe care l-am semnat cu mine însămi atunci când am acceptat această provocare. Îl închei cu emoții, dar, sper, fără datorii. Mulțumesc Președintei Maia Sandu pentru încredere – cred în continuare că este cel mai bun lucru care putea să ni se întâmple, ca oameni și țară, în această perioadă grea. Mulțumesc colegilor consilieri pentru deschidere și mulțumesc fiecărui funcționar din cadrul instituției pentru ajutorul oferit la momentul potrivit”, a scris Ștefârță.

Sorina Ștefârță a adresat un mesaj și pentru jurnaliști: „Am făcut echipă și o să-mi fie dor. Mulțumesc și colegilor din presă pentru colaborare, profesionalism și răbdare, iar unora… chiar pentru hărțuire. Toate ne învață câte ceva. Acum, este anotimpul pauzelor necesare. Viața este o colecție de povești. Și de noi proiecte, aici sau în altă parte”.

Amintim că jurnalista Sorina Ștefârță a preluat funcția de purtătoare de cuvânt a președintei țării în data de 11 ianuarie 2021. Sorina Ștefârță a studiat jurnalismul la Universitatea de Stat din Moldova, dar şi la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative din Bucureşti. Între 2001 și 2012 a fost redactor-şef coordonator al cotidianului „Timpul”. Anterior a lucrat la cotidianul „Flux”. O perioadă a fost directoarea Şcolii de Studii Avansate în Jurnalism. Ulterior, a oferit consultații pentru Delegația UE în Republica Moldova.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: