Spania a câștigat EURO 2024. Este a patra oară când este încoronată campioană europeană la fotbal
Full Article 2 minutes read

Spania a câștigat EURO 2024. Este a patra oară când este încoronată campioană europeană la fotbal

Spania a câștigat Campionatul European de Fotbal (EURO) 2024. S-a întâmplat după ce echipa națională a Spaniei a învins-o pe cea a Angliei, cu scor 2:1, în finala EURO 2024 din 14 iulie.

În drumul său spre finală, Spania a învins Germania în 1/4 de finală, apoi a învins Franța în semifinală. Anglia cu greu a reușit să câștige în prelungiri meciul împotriva Slovaciei, apoi a dus sferturile de finală împotriva Elveției la loviturile de departajare, iar în semifinale a trecut de Olanda doar grație unui penalty și a unui gol individual al lui Ollie Watkins în ultimul minut.

Finala EURO 2024 a fost prima dată când Anglia s-a confruntat cu un adversar serios la acest campionat. În prima repriză, spaniolii au posedat mingea timp de aproximativ 70% din timpul de joc, însă nu au reușit să creeze niciun moment periculos la porțile echipei engleze. La începutul reprizei a doua, un atac spaniol de mare viteză i-a permis lui Nico Williams să înscrie un gol. Mai târziu, scorul a fost egalat de englezul Cole Palmer. Golul victoriei Spaniei a fost marcat de Mikel Oyarzabal cu câteva minute înainte de finalul meciului.

Precizăm că echipa națională spaniolă a devenit campioană europeană la fotbal pentru a patra oară: a câștigat acest titlu în 1964, 2008, 2012 și 2024. Echipa națională a Angliei nu a fost niciodată încoronată campioană europeană.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

 

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: