Speakerul Radei Supreme de la Kiev: 26 de deputați ucraineni sunt plecați din țară
Full Article 2 minutes read

Speakerul Radei Supreme de la Kiev: 26 de deputați ucraineni sunt plecați din țară

Președintele Radei Supreme de la Kiev Ruslan Stefanciuk a declarat că, în prezent, 26 de deputați ucraineni se află în afara țării. O parte dintre ei au plecat pentru a participa la ședințele Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE). Motivele altora rămân necunoscute.

În cadrul unei conferințe de presă, jurnaliștii l-au întrebat pe speakerul Radei Supreme de la Kiev dacă toți deputații sunt în Ucraina.

În acest moment, în această dimineață, din informațiile pe care le dețin, 26 de deputați se aflau peste hotare. Circa 10 dintre ei sunt deputați, deputate care au fost trimiși de mine la APCE pentru a insista asupra deciziei pe care APCE a luat-o ieri – despre excluderea Federației Ruse”, a menționat Stefanciuk.

Despre motivele plecării altor deputați, speakerul Radei nu a putut oferi detalii.

Restul deputaților ucraineni, care să zicem așa, sunt pro-ucraineni, lucrează în Rada Supremă. Dar sunt și alții, care au părăsit Ucraina. Motivele acestora nu le cunosc”, a menționat oficialul.

Întrebat despre ce fracțiune este vorba, Stefanciuk a precizat: „În principal, sunt reprezentanții fracțiunii „Platforma de opoziție – Pentru viață”. Majoritatea dintre ei sunt peste hotarele țării. Despre motivele plecării – nu eu i-am trimis”.

Speakerul legislativului ucrainean a mai menționat că, în opinia sa, aprecierea politică a acestui gest trebuie să o dea alegătorii.

Însă cred că nu ne vom limita la asta. Pentru că cei care au săvârșit crime împotriva poporului ucrainean, cei care au colaborat trădându-și astfel patria, în afară de responsabilitate politică, vor fi neapărat trași la răspundere și din punct de vedere juridic”, a conchis Stefanciuk.

Rada Supremă este numele Parlamentului unicameral al Ucrainei, compus din 450 de deputați, numiți „deputați ai poporului”. Ruslan Stefanciuk conduce organul legislativ din octombrie 2021.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: