Facebook/ Александр Калинин

„Sper că patria mea se va ridica din genunchi”. Președintele Partidului Regiunilor a dormit într-un cort în PMAN (VIDEO)

Președintele Partidului Regiunilor, Alexandr Kalinin, dar și alți susținători ai săi, și-au petrecut noaptea de 7 iulie în corturi instalate în Piața Marii Adunări Naționale. Aceștia protestează în semn de susținere a angajaților Căii Ferate, care nu și-au primit salariile de mai bine de jumătate de an.

În total, în fața Guvernului au fost instalate șapte corturi.

„Desfășurăm această acțiune în semn de susținere față de cetățenii care au obosit de ceea ce se întâmplă, de incertitudine. Sper foarte mult că patria mea se va ridica din genunchi și vom avea un viitor luminos”, a spus Kalinin.

Politicianul a făcut apel către autoritățile municipale, pentru ca acestea să le pună la dispoziție o ghenă pentru gunoi și un WC mobil.

În ajun, liderul Partidului Regiunilor organizat un briefing  de presă, în care a anunțat greva foamei, în semn de susținere a angajaților CFM. Alexandr Kalinin a citat dintr-o scrisoare care i-ar fi fost adresată de angajați ai Căii Ferate și în care se menționează că unii feroviari nu și-au primit salariul din ianuarie 2021.

Alexandr Kalinin a precizat că va face declarații în PMAN, zilnic, la 10.00.

***

Amintim că liderul Partidului Regiunilor Reacția s-a remarcat după ce, pe 28 iunie 2021, a avut o reacție inadecvată în studioul dezbaterilor electorale Pro TV. Mai exact, drept răspuns la faptul că moderatoarea emisiunii nu i-a acordat întrebările în limba rusă, Alexandr Kalinin a lansat insulte și replici injurioase la adresa jurnalistei și candidaților invitați, aruncând cu o sticlă cu apă în panoul postului de televiziune. Microfonul concurentului electoral a fost deconectat de mai multe ori din cauza nerespectării condițiilor de desfășurare a dezbaterilor.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

bbc.com

Zelenski i-a retras cetățenia capului Bisericii Ortodoxe Ucrainene

Serviciul de Securitate al Ucrainei a anunțat că președintele Vladimir Zelenski a semnat un decret prin care îi retrage cetățenia mitropolitului Bisericii Ortodoxe Ucrainene Onufrie (pe numele său real – Orest Berezovski), relatează BBC.

„Serviciul de Securitate al Ucrainei a constatat că Berezovski (Onufrie) a obținut în mod voluntar cetățenia Rusiei în 2002. Despre aceasta nu a informat autoritățile competente ale Ucrainei. În același timp, după aceasta, a continuat să folosească statutul de cetățean al statului nostru”, au comunicat reprezentanții Serviciului de Securitate al Ucrainei. Potrivit instituției ucrainene, mitropolitul menține legătura cu Patriarhia de la Moscova și „a împiedicat în mod conștient obținerea independenței canonice a Bisericii ucrainene”.

În reacție, potrivit sursei citate, un reprezentant al Bisericii Ortodoxe Ucrainene a declarat: „Preafericitul mitropolit Onufrie a explicat că deține doar pașaportul de cetățean al Ucrainei. El niciodată nu s-a adresat autorităților altor state în legătură cu obținerea altei cetățenii”.

Sursa citată a menționat că, în primăvara anului 2023, mitropolitul Onufrie a declarat că nu deține pașaport rusesc.

Anterior, jurnaliștii au publicat o investigație conform căreia conducătorul Bisericii Ortodoxe Ucrainene a obținut în anii 2002–2003 pașaport de cetățean al Rusiei. Mitropolitul a explicat că a studiat la Seminarul Teologic din Moscova, la Lavra Sfânta Treime a Sfântului Serghei. După destrămarea URSS, el de facto avea cetățenia Rusiei, dar a dobândit și cetățenia Ucrainei. „Cetățenia rusă mi-a fost prelungită automat, dar nu am fost interesat de ea și nu am folosit-o”, a declarat capul Bisericii Ortodoxe Ucrainene. „Între Ucraina și Rusia existau relații frățești bune. Când aceste relații au început să se deterioreze, mai ales în ultimii 10 ani, am lăsat cetățenia rusă”, a adăugat el.

Menționăm că, până la război, Biserica Ortodoxă Ucraineană aparținea Patriarhiei de la Moscova, iar în mai 2022 a organizat un sobor în urma căruia și-a declarat independența. Totuși, conform sursei citate, discuțiile privind dacă aceasta a devenit cu adevărat independentă de Moscova au continuat. Mulți episcopi și preoți nu au susținut desprinderea Bisericii Ortodoxe Ucrainene de Moscova. Mitropolitul Onufrie a subliniat că s-a pronunțat împotriva războiului și a condamnat agresiunea Rusiei.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: