Speranța deputaților de la Comrat – spulberată. Sandu a promulgat legea prin care Găgăuzia va restitui TVA-ul din bugetul propriu
Full Article 2 minutes read

Speranța deputaților de la Comrat – spulberată. Sandu a promulgat legea prin care Găgăuzia va restitui TVA-ul din bugetul propriu

Președinta Maia Sandu a promulgat proiectul de lege prin care Găgăuzia va trebui să restituie impozite și taxe pe valoare adăugată (TVA) din propriul buget, ci nu de la bugetul public național, așa cum se întâmpla până acum. Decretul de promulgare a legii a fost publicat în Monitorul Oficial pe 21 octombrie.

Maia Sandu a promulgat legea care completează articolul 6 din Codul Fiscal. Aceasta prevede că Găgăuzia trebuie să ramburseze impozitele către întreprinzători, inclusiv taxa pe valoarea adăugată (TVA), din bugetul local, în loc de bugetul național, așa cum se proceda până în prezent. În cazul în care suma pe care Găgăuzia trebuie să o plătească drept rambursări depășește veniturile bugetare, legea prevede că diferența va fi acoperită din bugetul de stat în anul bugetar următor.

 

Speranța deputaților de la Comrat - spulberată. Sandu a promulgat legea prin care Găgăuzia va restitui TVA-ul din bugetul propriu

 

Precizăm că, în cadrul ședinței din 20 octombrie, Adunarea Populară a Găgăuziei(APG) și-a exprimat speranța că Maia Sandu nu va promulga legea și o va trimite Parlamentului spre revizuire. Vicepreședintele APG Alexandr Tarnovschi a declarat că un membru al grupului interparlamentar și Serghei Cimpoeș – unul dintre inițiatorii adresării către președinta Maia Sandu în legătură cu acest proiect de lege – au reușit să se întâlnească zilele trecute cu Veaceslav Negruța, secretarul general al Cabinetului prezidențial.

La rândul său, președintele APG Dimitri Constantinov a declarat că reprezentanții Adunării Populare vor discuta acest subiect pe 27 octombrie, la ambasada SUA la Chișinău, unde va fi prezent și șeful Delegației UE în Moldova Janis Mazeiks. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: