Spînu, despre viitorul guvern: „Se vor duce discuții cu toată lumea, inclusiv din alte partide”. Reacția lui Plîngău (VIDEO)
Full Article 3 minutes read

Spînu, despre viitorul guvern: „Se vor duce discuții cu toată lumea, inclusiv din alte partide”. Reacția lui Plîngău (VIDEO)

Partidul Acțiune și Solidaritate ar putea forma garnitura guvernamentală din profesioniști care fac parte și din alte partide politice. Declarația a fost făcută de către candidatul PAS la funcția de deputat, Andrei Spînu, în cadrul ediției din 13 iulie a emisiunii „Politica Nataliei Morari”. În replică, președintele interimar al Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Dinu Plîngău a declarat că „ar fi o greșeală” din partea PAS să numească miniștri din alte formațiuni politice.

„Noi suntem deschiși către toată lumea. Avem un proces care decurge în interiorul partidului, la moment. În momentul în care vom stabili mecanismul prin care se va forma, inclusiv, cabinetul de minștri și în mod special secretarii de stat, vom anunța în spațiul public. Nu vreau să ducem discuția în derizoriu: trimit CV, nu trimit CV. Cu siguranță, se vor duce discuții serioase cu toată lumea, inclusiv cu persoanele pe care noi le cunoaștem, inclusiv și de la alte partide, ca să vedem cum facem cea mai bună garnitură de guvernare, nu doar de miniștri”, a explicat reprezentantul PAS Andrei Spînu.

În replică, președintele interimar al Platformei Demnitate și Adevăr (DA) Dinu Plîngău și-a exprimat convingerea că PAS nu va „risca” să numească miniștri din cadrul altor partide.

„În ceea ce privește funcțiile de miniștri, cred că vor fi numiți toți după principiul loialității față de PAS. Nu cred că vor risca să numească oameni din alte partide, va însemna concurență politică, este o tribună pentru alte formațiuni politice pentru a se exprima și a ieși înainte. (…) Am văzut pe rețelele de socializare exprimări de genul „în Platformă sunt oameni foarte profesioniști – Slusari, Munteanu, etc, poate se vor regăsi în guvern”. În primul rând, nu cred că PAS, în funcțiile-cheie, va lua oameni din afara partidului lor, cred că ar fi o greșeală din punct de vedere politic. Am văzut exemplul socialiștilor, când l-au desemnat pe Chicu și pe Durleșteanu, iar ulterior aceștia și-au creat partide. De aceea, cred că PAS va lua profesioniști în linia a doua – secretari de stat, în agenții, etc. Acolo este nevoie de profesioniști, nu de politicieni”, a declarat Plîngău.

Amintim că, în cadrul unei conferințe de presă din 12 iulie, liderul interimar al PAS Igor Grosu a chemat profesioniștii cu experiență în administrare publică, management, drept, relații internaționale să se implice în „procesele transformaționale din țară”.

În urma scrutinului din 11 iulie, PAS a obținut cel mai mare scor dintre concurenții electorali – aproape 53%, ceea ce înseamnă că, dacă scrutinul va fi validat de Curtea Constituțională, formațiunea ar putea avea 63 de mandate de deputat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: