UPDATE Poliția explică de ce oamenii legii au venit la sediul PAS
Full Article 2 minutes read

UPDATE Poliția explică de ce oamenii legii au venit la sediul PAS

La sediul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) au venit trei polițiști. Potrivit membrului PAS Andrei Spînu, vizita a fost neanunțată. Acesta a făcut apel către ministrul de Interne în exercițiu Pavel Voicu să explice legalitatea și scopul inspecției.

„La sediul PAS, azi am fost mirați de vizita neanunțată a 3 polițiști. Ne-au comunicat că au ordin de inspectare a sediilor partidelor și a tuturor companiilor. Însă, nu am primit anterior niciun document oficial. Pe această cale, solicităm dlui Voicu să confirme legalitatea acestor inspecții și să explice care este scopul acestora. Le solicităm lui Voicu și Dodon să lase polițiștii să-și facă meseria și să nu-i trimită în misiuni politice”, a scris Spînu.

Ulterior, Direcția de Poliție a mun. Chișinău a venit cu precizări referitor la acest subiect.

„Suntem în perioada preelectorală și pentru a nu admite cazuri de vandalizări, deteriorări asupra sediilor partidelor politice, poliția întreprinde activități de informare a reprezentanților partidelor politice. Astfel, în vederea prevenirii unor astfel de situații, angajații poliției, vizitează sediile partidelor politice unde fac schimb de informații ce țin de datele de contact cu reprezentanții partidului, astfel încât dacă aceștia observă persoane suspecte sau situații de risc să contacteze direct polițiștii, pentru o intervenție promptă”, se arată în mesajul Direcției de Poliție a mun. Chișinău.

Aceeași sursă notează că „nu a avut loc nici o inspectare de evaluare”.

„Solicităm partidelor politice să accepte măsurile de siguranță întreprinse de către angajații poliției și să nu ne atragă în jocuri politice. Poliția doar își îndeplinește atribuțiile de serviciu”, se mai arată în același mesaj.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: