Sportivul moldovean Alexandru Solovei a devenit campion mondial la lupte greco-romane (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Sportivul moldovean Alexandru Solovei a devenit campion mondial la lupte greco-romane (VIDEO)

Sportivul moldovean Alexandru Solovei a devenit campion mondial la lupte greco-romane (categoria 71 kg). Președinta țării Maia Sandu a adresat un mesaj de felicitare.

Alexandru Solovei l-a învins pe luptătorul din Iran Alireza Morad Abdevali (2-1). În semifinală a trecut de bulgarul Dimitar Stoyanov Rachel (7-0). În pătrimi de finală, l-a învins pe kazacul Islam Yevloyev (3-1) și în optimile de finală a trecut de luptătorul din Estonia Georg Kristerson cu scorul de 4-0.

Alexandru Solovei a cucerit și titlul de Campion European la Cadeți. El este discipol al Clubului Sportiv „Heracle”.

Antrenorii săi sunt Roman Zgardan, Mihail Cucul. Președinta țării Maia Sandu a adresat un mesaj de felicitare.

„O veste bună a venit de la Budapesta, unde se desfășoară Campionatul mondial de cadeți la lupte. Ieri seara, sportivul moldovean Alexandru Solovei a devenit campion mondial la lupte greco-romane (categoria 71 kg). Dragă Alexandru, felicitări și mult succes în continuare! Victoria ta este dovada faptului că munca se răsplătește. Exemplul tău va inspira alți tineri să se avânte în competiția sportivă și să ducă demni numele țării noastre în lume. Îți mulțumim pentru efort, perseverență și pentru bucuria de a fi mândri de Moldova”, a scris șefa statului pe Facebook.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: