SPPS cere ajutorul Procuraturii Generale, după înstrăinarea unui teren din Chișinău
Full Article 2 minutes read

SPPS cere ajutorul Procuraturii Generale, după înstrăinarea unui teren din Chișinău

Reprezentanții Serviciului de Protecție și Pază de Stat (SPPS) anunță pe 2 februarie că a depus o sesizare la Procuratura Generală cu referire la terenul de 1,5 ha de pe strada Vasile Lupu 28, municipiul Chișinău. Actuala conducere își dorește să elucideze toate circumstanțele în care acest lot a fost transmis în gestiune economică instituției în anul 2017, iar în anul 2020 a fost înstrăinat fără avizul Serviciului.

Într-un comunicat de presă, SPPS anunță că, una din prioritățile instituției, este să reîntoarcă terenul înstrăinăt anul trecut și „să se facă dreptate”, iar „banii alocați de stat să fie cheltuiți corect, în interesul cetățeanului”.

„SPPS va oferi tot suportul necesar și va conlucra cu organele de drept pentru a stabili dacă au fost sau nu admise abuzuri de serviciu și dacă a fost cumva delapidat bugetul statului, iar dacă cineva s-a îmbogățit ilegal de pe urma acestor tranzacții – să fie atras la răspundere conform legislației. În acest scop SPPS a făcut primul pas – a depus o primă sesizare”, se arată în comunicat.

Pe terenul respectiv urmau să fie construite spații locative de serviciu pentru circa 100 de angajați ai instituției.

***

Pe 21 octombrie, în cadrul ședinței de guvern, premierul Ion Chicu a anunțat că două terenuri din strada Vasile Lupu din Chișinău au fost înstrăinate din proprietatea statului la licitație cu strigare. Suma vânzării s-a ridicat la 305,1 milioane de lei.

Unul dintre terenuri, cu suprafața de 5,6 ha a fost înstrăinat la suma de 230 milioane de lei. Un alt teren, de pe aceeași stradă, cu suprafața de 1,5 ha (aceeași suprafață menționată de SPPS) a fost vândut contra sumei de 69 milioane de lei.

Organizatorii licitației au precizat că potrivit ofertei, pentru primul teren s-a oferit 20 de mii euro pentru un ar. Iar în cazul celui de 1, 5 ha – 22 mii euro pentru un ar. Astfel, suma totală ajunsă la stat se ridică la 305,1 milioane de lei.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: