SPPS confirmă: Ștefan Gațcan nu mai beneficiază de pază de stat
Full Article 2 minutes read

SPPS confirmă: Ștefan Gațcan nu mai beneficiază de pază de stat

Deputatul Ștefan Gațcan nu mai beneficiază de protecție și pază de stat. Informația a fost confirmată de Serviciul Protecție și Pază de Stat (SPPS) pe 12 februarie. 

x

Reprezentanții SPPS au precizat că Ștefan Gațcan nu mai beneficiază de protecție și pază de stat din data de 14 decembrie 2020, în urma unei solicitări personale.

Totodată, SPPS a depus, pe 3 februarie 2021, o sesizare la Procuratura Generală. Conducerea instituției cere procurorilor să aprecieze legalitatea „acțiunilor ce au stat la baza acordării protecției domnului Gațcan”.

Anterior, SPPS a inițiat un șir de anchete de serviciu în vederea stabilirii unor acțiuni pretins ilegale admise în perioada anilor 2019-2020.

***

Deputatul PSRM Ștefan Gațcan a beneficiat de pază de stat din 1 iulie. Amintim că parlamentarul a anunțat, pe 30 iunie, că părăsește fracțiunea PSRM și aderă la Partidul Pro Moldova.

A doua zi, deputatul PSRM Corneliu Furculiță a publicat pe pagina sa de Facebook o cerere de depunere a mandatului de parlamentar semnată de către Ștefan Gațcan. Ulterior, acesta a publicat mai multe înregistrări video în care susține că se simte bine și nu a fost sechestrat. Poliția de Frontieră a confirmat că Gațcan a părăsit țara. Acesta a fost contactat de poliția din România, iar jurnaliștii de peste Prut au scris că Gațcan se află la Iași.

Pe 8 iulie a apărut informația că deputatul a revenit la Chișinău.

 

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: