SPPS confirmă: Ștefan Gațcan nu mai beneficiază de pază de stat
Full Article 2 minutes read

SPPS confirmă: Ștefan Gațcan nu mai beneficiază de pază de stat

Deputatul Ștefan Gațcan nu mai beneficiază de protecție și pază de stat. Informația a fost confirmată de Serviciul Protecție și Pază de Stat (SPPS) pe 12 februarie. 

Reprezentanții SPPS au precizat că Ștefan Gațcan nu mai beneficiază de protecție și pază de stat din data de 14 decembrie 2020, în urma unei solicitări personale.

Totodată, SPPS a depus, pe 3 februarie 2021, o sesizare la Procuratura Generală. Conducerea instituției cere procurorilor să aprecieze legalitatea „acțiunilor ce au stat la baza acordării protecției domnului Gațcan”.

Anterior, SPPS a inițiat un șir de anchete de serviciu în vederea stabilirii unor acțiuni pretins ilegale admise în perioada anilor 2019-2020.

***

Deputatul PSRM Ștefan Gațcan a beneficiat de pază de stat din 1 iulie. Amintim că parlamentarul a anunțat, pe 30 iunie, că părăsește fracțiunea PSRM și aderă la Partidul Pro Moldova.

A doua zi, deputatul PSRM Corneliu Furculiță a publicat pe pagina sa de Facebook o cerere de depunere a mandatului de parlamentar semnată de către Ștefan Gațcan. Ulterior, acesta a publicat mai multe înregistrări video în care susține că se simte bine și nu a fost sechestrat. Poliția de Frontieră a confirmat că Gațcan a părăsit țara. Acesta a fost contactat de poliția din România, iar jurnaliștii de peste Prut au scris că Gațcan se află la Iași.

Pe 8 iulie a apărut informația că deputatul a revenit la Chișinău.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: