Sprijinirea Republicii Moldova, printre obiectivele enunțate de MAE-ul României pentru anul 2023
Full Article 2 minutes read

Sprijinirea Republicii Moldova, printre obiectivele enunțate de MAE-ul României pentru anul 2023

Sprijinirea Republicii Moldova este printre obiectivele enunțate pentru anul 2023 de Ministerul Afacerilor Externe al României, notează Digi24.

MAE-ul României a publicat pe 29 decembrie raportul de activitate pentru anul curent și a formulat principalele planuri pentru anul 2023.

În ceea ce priveşte reperele pentru anul viitor, în raport este menţionat faptul că „MAE va continua să acorde o atenţie prioritară, inclusiv prin asigurarea resurselor necesare, continuării demersurilor intense de susţinere a aderării României la spaţiul Schengen, precum şi a aderării ţării noastre la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE)”.

Este menţionată şi „continuarea demersurilor active în sprijinirea Republicii Moldova în plan politico-diplomatic, al reformelor necesare pentru parcursul european, pe palier economic, al securităţii energetice şi alte domenii relevante, implicarea sporită la nivelul Platformei de Sprijin pentru Republica Moldova, lansată de România, împreună cu Germania şi Franţa”.

MAE vorbeşte despre „valorizarea adecvată şi comprehensivă”, în viitor, a relaţiilor cu statele vecine – Ungaria, Bulgaria, Serbia. Totodată este subliniată şi viitoarea contribuţie a MAE la pregătirea Summitului Iniţiativei celor Trei Mări, care va fi găzduit de către preşedintele României, la Bucureşti, în 2023.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: