„Spun foarte ferm: vor fi anticipate în luna iunie”. Dodon va recomanda fracțiunii PSRM să nu o susțină pe Natalia Gavrilița
Full Article 2 minutes read

„Spun foarte ferm: vor fi anticipate în luna iunie”. Dodon va recomanda fracțiunii PSRM să nu o susțină pe Natalia Gavrilița

Liderul Partidului Socialiștilor, Igor Dodon, a declarat că, în luna iunie, vor fi organizate alegeri parlamentare anticipate și că va recomanda fracțiunii PSRM să nu voteze candidatura Nataliei Gavrilița la funcția de prim-ministru al țării. Declarația a fost făcută în cadrul ediției din 3 februarie a emisiunii „Politica Nataliei Morari” de la TV8.

„Sunt foarte multe speculații la acest subiect. Spun foarte ferm: vor fi anticipate în luna iunie. Poziția mea fermă este că fracțiunea PSRM nu trebuie să voteze candidatul la funcția de prim-ministru”, a declarat Igor Dodon.

Liderul PSRM a menționat că Natalia Gavrilița este un bun profesionist, însă atunci când o fracțiune votează programul unui executiv, acesta trebuie să includă și platforma sa politică.

„Imaginați-vă că noi votăm acest guvern. Ce vor spune alegătorii noștri? Noi am discutat la Consiliul Republican de sâmbăta trecută și vom mai discuta când va fi discutat programul. Dar eu consider și voi recomanda colegilor să nu voteze acest guvern. Și să nu votăm guverne în această perioadă. Și să mergem consecvent la alegeri parlamentare anticipate”, a argumentat Dodon.

Igor Dodon a mai spus că, potrivit unor sondaje „închise” pe care le-a văzut, dacă ar fi organizate alegeri parlamentare anticipate, PAS ar acumula cu 5-7% mai mult decât PSRM.

„Până acum au fost patru sondaje închise pe care le-am văzut. Începând cu luna decembrie și sondajele din ianuarie-februarie. PAS scade, PSRM se întărește. Diferența dintre PAS și PSRM este de 5-7%”, a precizat Dodon.

Președintele PSRM a mai spus că data desfășurării alegerilor parlamentare anticipate ar putea fi 23 mai, 30 mai, 6 iunie, 13 iunie, 20 iunie sau 27 iunie.

***

Potrivit legii, dacă majoritatea parlamentară nu votează de două ori pentru un candidat desemnat de președinte la funcția de prim-ministru, legislativul este dizolvat și urmează să fie declanșate alegeri parlamentare anticipate.

Candidatul la funcția de premier, Natalia Gavrilița, urmează să vină în parlament cu programul și cabinetul de miniștri propus. Anterior, PAS, Platforma DA și PDM au anunțat că nu vor vota pentru învestirea guvernului Gavrilița.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: