„Stimați colegi de la minister, vă rog să vă treziți și să preluați tactica altor țări”. Ala Nemerenco, despre primul caz de coronavirus
Full Article 2 minutes read

„Stimați colegi de la minister, vă rog să vă treziți și să preluați tactica altor țări”. Ala Nemerenco, despre primul caz de coronavirus

Fosta ministră a Sănătății, Ala Nemerenco consideră că toți pasagerii, cât și membrii echipajului de pe cursa Milano-Chișinău trebuie urgent înregistrați, consultați și monitorizați, iar o parte din ei introduși în carantină de spital. Despre acest lucru, Nemerenco a scris pe pagina sa de Facebook.

„Ministerul Sănătății solicită pasagerilor să rămână izolați la domiciliu și să informeze medicul lor de familie, care este o tactică absolut greșită. Stimați colegi de la minister, vă rog să vă treziți și să preluați tactica altor țări. În special a României care e alături”, a scris aceasta.

„Pacienta cu pneumonie era cu tuse și alte simptome clinice și riscul de îmbolnăvire a celor care i-au acordat ajutor în avion, cât și pasagerilor care au circulat alături câteva ore în distanță apropiată este foarte înalt”, a mai spus Ala Nemerenco.

Menționăm că în Republica Moldova a fost confirmat primul caz de coronavirus. Este vorba despre o femeie, revenită azi din Italia, în vârstă de 48 ani. Laboratorul Agenției Naționale pentru Sănătate Publică va efectua o probă suplimentară de reconfirmare.

Mâine, începând cu ora 8.00, va avea loc ședința națională extraordinară de sănătate publică, la guvern, unde vor fi prezentate toate informațiile și măsurile care vor fi întreprinse.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: