Stoianoglo confirmă: Dorin Drăguțanu este anchetat de Procuratura Anticorupție
Full Article 2 minutes read

Stoianoglo confirmă: Dorin Drăguțanu este anchetat de Procuratura Anticorupție

Fostul guvernator Dorin Drăguțanu este anchetat de Procuratura Anticorupție. Informația a fost confirmată de către procurorul general al Republicii Moldova, Alexandr Stoianoglo, după ședința Consiliului Superior al Procurorilor, din 5 martie. Acesta a anunțat că a eliberat o ordonanță prin care a permis reținerea a patru persoane care ar fi fost implicate în frauda bancară.

Alexandr Stoianoglo a oferit mai multe detalii despre perchezițiile inițiate astăzi în sediul Băncii Naționale și a confirmat că acțiunile au loc în cadrul dosarului fraudei bancare și este vizată conducerea BNM din acea perioadă.

„Noi suntem siguri că Banca Națională este instituția care a fost nemijlocit implicată în fărădelegile privind furtul miliardului”, a declarat Stoianoglo.

Procurorul general a precizat că în vizorul Procuraturii Anticorupție sunt patru persoane: Dorin Drăguțanu, fostul guvernator, Emma Tăbîrță, fosta viceguvernatoare și actualii viceguvernatori – Ion Sturzu și Aureliu Cincilei. Totodată, acesta a precizat că perchezițiile nu au nicio legătură cu negocierile dintre PDM și PSRM, privind crearea unei coaliții de guvernare.

„Pentru noi nu este important cine este la putere, este importantă identificarea oamenilor care au fost implicați și banii care au fost furați din băncile respective”, a menționat procurorul general.

Precizăm că Aureliu Cincilei este soțul deputatei PDM, Ruxanda Glavan, fost ministrul al Muncii și Protecției Sociale și Familiei.

Amintim că, miercuri, 5 martie, în cadrul unei conferințe de presă, deputatul Ilan Șor a făcut declarații despre dosarul privind „furtul miliardului”. Acesta a subliniat că un rol decisiv în această operațiune l-au jucat fosta viceguvernatoare a BNM, Emma Tăbârță și fostul șef al departamentului de supraveghere specială, Ion Ropot, care s-a autonumit în calitate de administrator special al BEM și a gestionat banii pe care BNM i-a alocat în calitate de garanție de stat.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: