Stoianoglo nu va merge vineri, în Parlament, pentru a prezenta raportul pe dosarul „furtul miliardului”
Full Article 1 minutes read

Stoianoglo nu va merge vineri, în Parlament, pentru a prezenta raportul pe dosarul „furtul miliardului”

Procurorul general Alexandr Stoianoglo nu se va prezenta vineri, 20 august, la ședința Parlamentului, în cadrul căreia urmează să fie examinat raportul Procuraturii cu privire la dosarul „furtul miliardului”. Declarația a fost făcută pe 19 august, în cadrul unei conferințe de presă.

Stoianoglo a precizat că nu se va prezenta la ședință, întrucât nu este obligat de lege.

„Eu voi proceda așa cum este prevăzut de lege. Legea nu prevede audierea procurorului general în Parlament. Și în același timp, mîine, Procuratura Generală va expedia o notă informativă despre toate acțiunile noastre referitor la subiectul respectiv”, a răspuns Stoianoglo.

Întrebat despre cum crede că vor reacționa deputații la decizia sa, procurorul general a răspuns: „Vom fi criticați în orice caz. Suntem deja gata de o astfel de reacție din partea parlamentarilor”.

Pe 18 august, speakerul parlamentului Igor Grosu a declarat că Alexandr Stoianoglo este așteptat vineri, 20 august, în plenul Parlamentului, pentru a prezenta un raport de activitate pe dosarul „frauda bancară”. Grosu, care a precizat că „speră foarte mult” că Stoianoglo se va prezenta la ședință, deși nu este obligat de lege.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: