SUA solicită încetarea ostilităților în apropierea centralei nucleare de la Zaporojie
Full Article 50 second read

SUA solicită încetarea ostilităților în apropierea centralei nucleare de la Zaporojie

Statele Unite solicită Rusiei să oprească ostilitățile la instalațiile nucleare ale Ucrainei.

„Continuăm să facem apel la Federația Rusă să înceteze toate ostilitățile la sau în apropierea instalațiilor nucleare ucrainene și să readucă controlul deplin Ucrainei”, a declarat secretarul de presă al Casei Albe, Karine Jean-Pierre, într-un comunicat.

Potrivit SUA, în acest moment nu există semne de niveluri crescute sau anormale de radiații la CNE Zaporojie. Cea mai mare centrală nucleară din Zaporojie din Europa a fost bombardată pe 5 august. Trupele ruse au capturat-o la începutul războiului.

Ambele părți s-au acuzat reciproc de atacuri. Mihail Podoliak, consilier al șefului biroului președintelui Ucrainei, susține că Rusia „depozitează și obuze în atelierele” centralei nucleare și minează zona din jurul stației.

Amintim că șeful regiunii Zaporojie, Evgheni Balițkii a semnat astăzi și un ordin de organizare a unui referendum privind alipirea regiunii Zaporojie la Rusia.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: