VIDEO Șeful regiunii Zaporijie a semnat un decret privind organizarea unui referendum de alipire a regiunii la Rusia
Full Article 2 minutes read

VIDEO Șeful regiunii Zaporijie a semnat un decret privind organizarea unui referendum de alipire a regiunii la Rusia

Șeful regiunii Zaporojie, Evgheni Balițkii a semnat un ordin de organizare a unui referendum privind aderarea regiunii la Rusia, transmite RIA Novosti.

Balițki a semnat documentul în cadrul forumului mișcării sociale din regiunea Zaporojie „Suntem împreună cu Rusia”, care se desfășoară la Melitopol.

La eveniment au participat peste 700 de delegați din toată regiunea care au votat în unanimitate organizarea unui referendum privind reunificarea regiunii Zaporojie cu Rusia.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că nu vor putea exista negocieri cu Ucraina sau cu aliații săi internaționali, dacă Moscova va organiza referendumuri privind aderarea la Rusia în zonele ocupate, scrie BBC.  Declarațiile șefului statului ucrainean vin în contextul în care un raport al Institutului American pentru Studierea Războiului (ISW) a arătat că autoritățile ruse ar putea să accelereze pregătirile pentru organizarea „pseudo-referendumurilor nelegitime”, în scopul anexării teritoriului ucrainean, mai notează BBC.

Amintim că recent, compania ucraineană de stat din domeniul energiei nucleare, Energoatom, a anunțat că în urma atacului militar al forțelor rusești asupra zonei din apropierea centralei de la Zaporojie, există „un risc serios” pentru funcționarea în siguranță a centralei nucleare.

Potrivit companiei, atacurile rusești cu rachete au dus la oprirea uneia dintre unitățile funcționale și la activarea unei protecții de urgență a altei unități. În urma bombardamentelor a fost deteriorată grav și o unitate de azot-oxigen, precum și „clădirea auxiliară combinată”.

Moscova nu a recunoscut atacul.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: