Substația de asistență medicală urgentă din Orhei are un nou sediu: „O dovadă de modernizare a sistemului”
Full Article 2 minutes read

Substația de asistență medicală urgentă din Orhei are un nou sediu: „O dovadă de modernizare a sistemului”

Un nou sediu în cadrul Centrului național de asistență medicală urgentă prespitalicească a fost inaugurat la Orhei. La deschiderea oficială a noii substației au participat mai mulți oficiali, inclusiv președinta țării, Maia Sandu, ministra Sănătății, Ala Nemerenco și deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Adrian Belîi.

Sănătatea moldovenilor este o preocupare majoră petru noi. De aceea, de fiecare dată când putem să demonstrăm o dovadă a modernizării sistemului medical mă bucur. (…) În ultimele două luni și jumătate am crescut susbstanțial investițiile pentru sistemul medical, am investit peste 3 mlrd de lei. Putem să facem mai mult cu sprijin extern și mai ales al Uniunii Europene. Cunoașteți cât de mult contribuie UE la dezvoltarea UE și înțelegeți cu cât ar putea crește acest sprijin dacă Moldova nu ar fi doar o țară-asociată, ci un stat membru al UE”, a declarat președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

La rândul său, ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a subliniat responsabilitatea înaltă a persoanelor care activează în sectorul asistenței medicale urgente prespitalicești și importanța investițiilor în domeniul sănătate.

Serviciul de asistență medicală  de urgență, cum o numim noi – prespitalicească, este un serviciu cu un impact crucial asupra sistemului de sănătate. Anume de dezvoltarea serviciului dvs. depind două lucruri extraordinar de importante. Deci, practic, pacientul critic și tot ce se întâmplă cu el după, la spital, depinde cât de repede reacționați și cât de calitativ. Și doi: atunci când vorbim de pericole pentru țară, când vorbim de orice urgențe majore, serviciul dvs. este de fapt pe linia întâi”, a menționat aceasta.

Noua clădire de la Orhei a costat 34 de milioane de lei și face parte dintr-o investiție totală de peste 320 milioane de lei făcută pentru modernizarea serviciului asistenței medicale de urgență prespitalicească la nivel de țară.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: