Suedia oferă Moldovei peste 120 mii de euro, pentru a lupta cu dezinformarea la alegeri
Full Article 2 minutes read

Suedia oferă Moldovei peste 120 mii de euro, pentru a lupta cu dezinformarea la alegeri

Suedia oferă Republicii Moldova un nou sprijin în valoare de peste 120 de mii de euro pentru a contracara dezinformarea legată de alegeri. Anunțul a fost făcut de secretarul de stat al ministrei UE Jessika Roswall, Christian Danielsson, care se află într-o vizită oficială în Moldova. Ambasada Suediei la Chișinău anunță că ajutorul suplimentar va completa sprijinul suedez pentru mass-media independentă și securitatea cibernetică din Moldova.

„Sunt impresionat de reziliența Moldovei împotriva atacurilor hibride ale Rusiei și de multitudinea de crize care au avut loc ca urmare a invaziei pe scară largă a Ucrainei de către Rusia. Suedia va rămâne angajată să sprijine Moldova în această situație dificilă”, a declarat secretarul de stat Christian Danielsson, potrivit sursei citate.

Christian Danielsson se află în vizitează în Moldova, în perioada 24-25 aprilie. Pe agenda oficialului figurează subiecte privind integrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană. Din delegația suedeză mai face parte și Torbjörn Sohlström, director general pentru afaceri politice.

Menționăm că sprijinul Suediei pentru Moldova a crescut de la invadarea pe scară largă a Ucrainei de către Rusia. În 2023, sprijinul s-a ridicat la 42 milioane euro. În octombrie 2023, Suedia a anunțat un pachet energetic pentru Moldova în valoare de 25 milioane euro. Acest sprijin este dedicat gospodăriilor vulnerabile din Moldova și va contribui la eficiența energetică pe termen lung și la dezvoltarea infrastructurii în țară.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: