Sumă-record colectată de trupa DDT timp de o zi, pentru lansarea unui nou album
Full Article 2 minutes read

Sumă-record colectată de trupa DDT timp de o zi, pentru lansarea unui nou album

Trupa rock DDT a reușit să adune din donații aproape 8 mln de ruble (circa 95 mii de euro), în doar 24 de ore, pentru producerea unui nou album. Este cea mai mare sumă adunată în Rusia din crowfunding timp de o zi, infomrează paperpaper.ru.

Pe 5 octombrie, DDT a creat un crowfunding pe platforma rusească planeta.ru. Liderul trupei Iurii Șevciuk a menționat că este prima sa experiență de acest fel și a decis să adune donații din cauza numeroaselor amânări și anulări de concerte în contextul pandemiei de coronavirus. Acesta a menționat că trupa este într-o situație dificilă: în 2020 a susținut un singur concert, iar în 2021 – doar patru.

Timp de 24 de ore, DDT a adunat aproape 8 mln de ruble. Peste 3 000 de oameni au participat la campania de colectare. Cel mai recent album DDT a fost produs în 2018.

Potrivit presei din Rusia, este cea mai mare sumă colectată pe platforma de colectare într-un timp atât de scurt. Recordul precedent era deținut de trupa Alisa, care a adunat în 24 de ore suma de 5 mln de ruble (circa 60 mii de euro).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: