„Sunt hotărâtă să împlinesc așteptările cetățenilor”. Natalia Gavrilița a anunțat când va publica lista miniștrilor
Full Article 2 minutes read

„Sunt hotărâtă să împlinesc așteptările cetățenilor”. Natalia Gavrilița a anunțat când va publica lista miniștrilor

Natalia Gavrilița a venit cu o reacție, după ce a fost nominalizată de președinta Maia Sandu la funcția de prim-ministru. Aceasta a spus că este onorată și hotărâtă să îndeplinească așteptările cetățenilor.

„Azi am fost nominalizată de președintele Maia Sandu la funcția de prim-ministru. Sunt onorată și hotărâtă să împlinesc așteptările cetățenilor. La începutul săptămânii viitoare voi face publică lista de miniștri și sper, tot săptămâna viitoare să avem învestirea în parlament. Urmează o perioadă de muncă, reorganizare a instituțiilor de stat și recuperare economică”, a scris Natalia Gavrilița pe pagina sa de Facebook.

Menționăm că astăzi, 30 iulie, președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a avut consultări cu fracțiunile parlamentare pentru identificarea candidatului la funcția de prim-ministru. La consultări au venit deputații din fracțiunea Partidului Acțiune și Solidaritate și din fracțiunea Partidului „ȘOR”. Deputații Blocului Comuniștilor și Socialiștilor nu au venit la președinție.

„Am solicitat ca doamna președintă să vină la parlament pentru consultări, lucru absolut normal pentru o țară parlamentară. Acest lucru nu s-a întâmplat”, a spus deputatul Corneliu Furculiță.

Ulterior, Maia Sandu a semnat un decret prin care a nominalizat-o pe Natalia Gavrilița drept candidat la funcția de prim-ministru al Republicii Moldova.

Într-un briefing de presă, Corneliu Furculiță a anunțat că Blocul Comuniștilor și Socialiștilor nu va susține candidatura Nataliei Gavrilița.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: