„Suntem într-un progres destul de avansat”. Efros, despre investigarea omorului din sectorul Rîșcani VIDEO
Full Article 3 minutes read

„Suntem într-un progres destul de avansat”. Efros, despre investigarea omorului din sectorul Rîșcani VIDEO

Poliția și procuratura înregistrează „un progres destul de avansat” în investigarea omorului din sectorul Rîșcani. Precizarea a fost făcută de ministrul Afacerilor Interne Adrian Efros pentru NewsMaker. Potrivit ministrului, din motiv că pe rol este încă activ acest dosar penal nu pot fi comunicate mai multe detalii. 

„Cu riscul de a-mi repeta narativele anterioare… am dori să comunicăm mult mai mult și despre cum poliția împreună cu procuratura au avansat în investigațiile și în urmărirea penală, dar din motiv că pe rol avem activ acest dosar penal nu putem comunica la moment mai multe detalii. Când vom avea acceptul și vom fi în poziția de a comunica, atunci o să facem cu drag ca cetățenii să cunoască mai multe detalii”, a menționat conducerea Ministerului Afacerilor Interne în timpul unor declarații pentru NewsMaker.

La precizarea dacă se înregistrează progres sau „batem pasul pe loc”, Efros a reacționat: „Pasul nu este deloc pe loc, suntem într-un progres destul de avansat, dar vom comunica atunci când va fi posibil și va fi nevoie”.

Pe 10 iulie 2024, în sectorul Rîșcani al Chișinăului a avut loc un omor. O persoană necunoscută, care se afla pe o trotinetă și avea fața acoperită, l-a împușcat pe Izzet Eren – membru al unei grupări criminale, aflat în căutare internațională. Autorul crimei a reușit să fugă de la fața locului și până în prezent nu a fost reținut. În același timp, poliția a reținut două persoane care au statut de suspecți, complici la comiterea crimei.

Procuratura Generală a precizat că Izzet Eren era condamnat la 21,5 ani de închisoare în Marea Britanie, pentru infracțiuni legate de arme și trafic de droguri.

Iar președintele Comisiei parlamentare securitate națională, apărare și ordine publică Lilian Carp a spus că Izzet Eren a ajuns pe teritoriul Republicii Moldova prin regiunea transnistreană, în mai 2022 – odată cu valul de refugiați care au fugit de invazia rusă din Ucraina. Potrivit lui Carp, Izzet Eren solicitase azil în Moldova. Prin urmare, Inspectoratul General pentru Migrație demarase proceduri de verificare în privința lui Izzet Eren. Între timp, Serviciul de Informații și Securitate a informat Inspectoratul că persoana se află în căutare internațională și că trebuie să-i fie respins dreptul de azil. Ulterior, respingerea statutului de azilant pentru Izzet Eren ar fi fost tergiversată. Carp menționa că vor fi demarate anchete interne pentru a stabili dacă Inspectoratul a acționat „cu bună știință” sau „din necunoștință de cauză”. Detalii AICI.

Pe 14 august, Ministerul Afacerilor Interne a anunțat că șeful Inspectoratului General pentru Migrație și adjuncții acestuia, șeful Direcției supraveghere regim de ședere și șeful Direcției azil și apatridie, au fost demiși. S-a întâmplat după ce Serviciul Protecție Internă și Anticorupție a finalizat ancheta de serviciu, declanșată la Inspectorat. Potrivit Ministerului, alte 3 persoane au depus între timp raport de ieșire din sistem. În cadrul anchetei au fost vizate de cercetare, în total, 6 persoane. Se menționa că rezultatele anchetei urmau a fi înaintate Procuraturii. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: