„Suntem o țară cu neutralitatea scrisă în Constituție”. Președinta spune că poziția Moldovei nu este respectată de toți
Full Article 2 minutes read

„Suntem o țară cu neutralitatea scrisă în Constituție”. Președinta spune că poziția Moldovei nu este respectată de toți

Șefa statului a fost întreabă de jurnaliștii din Slovacia, care se află într-o vizită în Republica Moldova alături de președinta Zuzana Čaputová, dacă există pericolul ca Republica Moldova să fie invadată de Rusia. La rândul ei, Maia Sandu s-a referit la riscurile țării noastre, dar și la neutralitatea care „este scrisă doar în Constituție”. 

„Nu avem informații despre un risc evident în adresa Republicii Moldova în această perioadă, dar spunem deschis așa cum am spus de fiecare dată avem vulnerabilități majore de securitate”, a spus președinta.

Maia Sandu a mai evidențiat că țara noastră menține neutralitatea care „nu este respectată de toți”.

„Suntem foarte aproape de război, suntem la câțiva km, suntem o țară cu neutralitatea scrisă în Constituție, dar această neutralitate nu este respectată de toți. Avem o armată străină, armata rusă pe teritoriul Republicii Moldova. Toate acestea bineînțeles creează vulnerabilități”, a declarat Sandu.

„Noi facem tot ce putem așa încât să menținem liniștea și pacea în Republica Moldova dar nu toate lucrurile depind de autoritățile de la Chișinău”, a conchis șefa statului.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: