Sunteți nemulțumiți de categoria de vulnerabilitate energetică atribuită? Autoritățile comunică următorii pași 
Full Article 2 minutes read

Sunteți nemulțumiți de categoria de vulnerabilitate energetică atribuită? Autoritățile comunică următorii pași 

După ce ieri au început să vină primele răspunsuri la cererile cu privire la atribuirea categoriei de vulnerabilitate energetică, mai multe persoane s-au arătat nemulțumite de rezultat. Șefa serviciului de presă a Ministerului Muncii și Protecției Sociale a declarat pentru Agora că cetățenii pot depune contestații la adresa instituției. 

„Procedura de recalcul se face automat în sistemul informațional, se contrapun datele, declarațiile persoanei cu datele din alte sisteme publice cum ar fi CNAS, respectiv persoanele care nu sunt mulțumite pot să scrie o solicitare în adresa Ministerului Muncii și Protecției Sociale sau la [email protected] și deja colegii o să examineze împreună cu echipa tehnică”, a menționat Diana Blanaru pentru sursa citată.

Reprezentanta Ministerului a mai spus că „se trimite contestația și se verifică pentru că această atribuire se face automat, respectiv, echipa tehnica va mai verifica o dată aceste date”.

Întrebată de când vor primi compensații persoanele cărora li s-a făcut recalcul, șefa serviciului de presă a menționat că deocamdată nu este clar acest lucru.

„Datele acum se oferă furnizorilor, nu cunosc exact cum o să fie, dar presupun că persoanele care consideră că nu s-a calculat corect și depun cererea rapid e posibil să primească compensații și din această lună”, a adăugat Blanaru.

***

Majoritatea consumatorilor pot deja să-și verifice gradul de vulnerabilitate energetică atribuit, accesând compensatii.gov.md și verificându-și „cabinetul personal” unde este publicată informația.

Pe 17 noiembrie, ministrul Muncii și Protecției Sociale Marcel Spatari a anunțat ce se va întâmpla cu familiile care nu se vor înregistra pe platforma online compensații.gov.md. Oficialul a spus că în luna noiembrie, acestea vor beneficia de compensații pentru categoria de vulnerabilitate medie.

Totodată, oficialul a declarat că moldovenii care nu-și vor declara toate veniturile la completarea platformei online compensații.gov.md vor fi vizitați de inspecția socială.

Pe 22 noiembrie, parlamentarul Dan Perciun a anunțat că aproximativ 5 mii de familii din Republica Moldova nu vor beneficia de compensații din partea statului. Oficialul a menționat că este vorba despre familiile care dețin mai mult de 4 proprietăți sau bunuri imobile în valoare de peste 4 milioane de lei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: