„Susținătorii noștri să fie pregătiți pentru un protest la nivel național”. PSRM, după decizia CC privind Stadionul Republican
Full Article 2 minutes read

„Susținătorii noștri să fie pregătiți pentru un protest la nivel național”. PSRM, după decizia CC privind Stadionul Republican

Partidul Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) își îndeamnă susținătorii să fie pregătiți pentru a ieși la proteste. Reacția vine după ce Curtea Constituțională a declarat inadmisibilă sesizarea depusă de un grup de deputați socialiști, prin care au solicitat verificarea constituționaității legii prin care terenul fostului Stadion Republican a fost transmis pentru construcția ambasadei SUA la Chișinău.

„Partidul Socialiștilor din Republica Moldova își exprimă indignarea față de verdictul Curții Constituționale. Această decizie este un alt act de călcare în picioare a suveranității naționale a Republicii Moldova de către actuala guvernare de compradori și curatorii săi occidentali”, se arată într-un comunicat emis de PSRM.

„Facem apel la toți susținătorii noștri, precum și la toți cetățenii Republicii Moldova, pentru care transferul Stadionului Republican la Ambasada SUA este inacceptabil, să fie pregătiți pentru un protest la nivel național împotriva acestei încălcări grave a suveranității Republicii Moldova și a demnității naționale a cetățenilor săi”, se mai arată în același mesaj.

Amintim că pe 8 decembrie 2020, Curtea Constituțională a suspendat legea prin care terenul fostului Stadion Republican a fost restituit în proprietatea statului, votată joi, 3 decembrie 2020 de fracțiunea Partidului „ȘOR” și cea a PSRM în două lecturi.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: