Sute de hectare de culturi agricole, afectate de ploile torențiale. În care raioane au fost înregistrate prejudicii?
Full Article 1 minutes read

Sute de hectare de culturi agricole, afectate de ploile torențiale. În care raioane au fost înregistrate prejudicii?

Mai multe hectare de culturi agricole din raioanele Soroca, Criuleni, Ungheni, Florești, Basarabeasca, Orhei și UTA Găgăuzia au fost afectate de ploilor torențiale din 19 iulie, informează Inspectoratul General pentru Situații de Urgență.

În localitatea Dubna din raionul Soroca, ploile cu grindină au afectat 185 hectare de rapiță, 260 hectare de porumb și 96 hectare de grâu. În satul Stoicani, precipitațiile și vântul puternic au smuls 100 foi de ardezie de pe acoperișul unui depozit agricol, iar la Slobozia – Cremene ploile au afectat 102 hectare de livezi.

Prejudicii au fost înregistrate și în localitatea Miclești din raionul Criuleni, unde un drum local a fost distrus pe o distanță de 2,5 km.

La Comrat, precipitațiile au prejudiciat 184 hectare de livezi, 300 hectare de porumb, dar și 250 hectare de grâu. Din cauza ploilor abundente, în localitatea Ciocâlteni din raionul Orhei au fost distruse 150 hectare de floarea soarelui și 100 ha de porumb.

La fața locului, în toate localitățile afectate, comisiile pentru situații excepționale estimează pagubele înregistrate.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: