Tânărul care ar fi omorât o fetiță de 7 ani la Recea, trimis pe banca acuzaților. Detalii neștiute din dosar
Full Article 3 minutes read

Tânărul care ar fi omorât o fetiță de 7 ani la Recea, trimis pe banca acuzaților. Detalii neștiute din dosar

Tânărul în vârstă de 21 de ani, învinuit că ar fi omorât-o cu o deosebită cruzime pe Iasmina, o fetiță de 7 ani din satul Recea, raionul Rîșcani, va compărea pe banca acuzaților. Se întâmplă după ce Procuratura raionului Rîșcani a încheiat urmărirea penală și a expediat dosarul penal în instanța de judecată.

Potrivit acuzării, crima a avut loc în seara zilei de 7 august 2023. Procurorii susțin că, în timp ce se afla la domiciliul său din satul Recea, învinuitul ar fi auzit-o pe vecina sa în vârstă de 7 ani, care îl striga pe fratele lui mai mare. Fiind indignat de faptul că copila l-a deranjat, i-ar fi spus să îl aștepte lângă poarta gospodăriei bunelului său, care se afla vis-a-vis de casa acestuia. Ulterior, acesta ar fi ieșit afară și ar fi condus copila în încăperea auxiliară din gospodăria respectivă, unde ar fi sugrumat-o, iar apoi i-ar fi umplut gura cu țărână. După fapta comisă, potrivit procurorilor, tânărul de 21 de ani ar fi acoperit corpul neînsuflețit al copilei cu gunoi (saci, carton, frunze, bucăți de cărămizi, etc.)

Până acum, învinuitul s-a aflat în arest preventiv. Măsura a fost prelungită repetat, din momentul reținerii acestuia.

Tânărul nu și-a recunoscut vinovăția pentru faptele de care a fost acuzat.

Procuratura Generală precizează că, conform concluziilor experților judiciari psihiatri, la data comiterii infracțiunii, învinuitul a acționat cu discernământ, avea capacitatea de a-și da seama de acțiunile sale și le putea dirija.

În cazul în care vinovăția învinuitului va fi demonstrată, acesta riscă o pedeapsă maximă sub formă de închisoare pe un termen maxim de până la 20 de ani sau detențiune pe viață.

***

Amintim că crima de la Recea, care a șocat întreaga societate, a avut loc pe 7 august 2023. Oamenii legii au declarat copila dispărută în acea seară. Ea a fost căutată pe tot parcursul nopții, dar și a zilei de 8 august, inclusiv cu implicarea dronelor și a câinilor de căutare. Pe 8 martie, corpul neînsuflețit al copilei a fost găsit într-o casă aflată în vecinătatea celei în care locuia împreună cu părinții.

În aceeași zi, oamenii legii au anunțat că au reținut doi bărbați, care sunt frați. Fratele mai mare a fost eliberat, la scurt timp, iar cel mai mic, de 21 de ani, a fost reținut și cercetat pentru omor.

Iasmina a fost condusă pe ultimul drum trei zile mai târziu. Mama fetiței a cerut atunci ca făptașul să fie pedepsit dur. „Era un copil care iubea viața, un copil vesel. (…) Cei doi făptași aș vrea ca să fie pedepsiți, să fie o pedeapsă ca să sufere așa cum a suferit și fiica mea. În acele chinuri, să fie și ei pedepsiți”, a mărturisit mama Iasminei, Tamara Musteață.

La rândul său, tatăl suspectului susținea că fiul său este o victimă în această poveste și că, de fapt, vinovat de omorul Iasminei s-ar face un prieten de al fiului său, consumator de droguri. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: