„Mi-a ucis fiica și a ascuns-o sub lemne”: Mama Iasminei, fetița de 7 ani ucisă la Recea, cere dreptate. Ce spun rudele suspectului
Full Article 5 minutes read

„Mi-a ucis fiica și a ascuns-o sub lemne”: Mama Iasminei, fetița de 7 ani ucisă la Recea, cere dreptate. Ce spun rudele suspectului

Filmul crimei de la Recea a început în data de 7 august 2023. Atunci, Iasmina Musteață, o fetiță de doar 7 ani, a dispărut. Peste o zi, polițiștii i-au găsit cadavrul într-o gospodărie vecină. Copila a avut o moarte cruntă – ea ar fi fost sugrumată și bătută până și-a dat suflarea. La scurt timp, procurorii l-au învinuit de crimă pe un tânăr de 21 de ani. Devastată de durere, mama Iasminei, Tamara Musteață, cere o justiție dreaptă și își dorește ca oamenii legii să-l pedepsească pe cel care i-a luat viața fiicei sale. Între timp, tatăl suspectului susține că fiul său este o victimă în această poveste și că, de fapt, vinovat de omorul Iasminei s-ar face un prieten de al fiului său, consumator de droguri.

Iasmina a crescut într-o familie cu 3 copii, de 15, 13 și, respectiv, 7 ani. Ea era mezina. Tamara Musteață a povestit în cadrul emisiunii „Life Moldova” detalii neștiute despre ziua în care fiica sa a dispărut și, ulterior, a fost găsită moartă. „Duminică seara a dormit jumătate de noapte cu fata mai mare, iar jumătate cu mine. În acea noapte m-a cuprins strâns de gât și mi-a spus că se teme. M-am gândit atunci că a fost un vis. Dimineața s-a trezit veselă, dar a zis că nu vrea la grădiniță”.

Tamara Musteață își amintește că ultima discuție cu Iasmina a avut-o luni, 7 august, la ora 17:18. Copila era voioasă și i-a zis că o așteaptă cu nerăbdare de la Bălți, unde a mers împreună cu băiatul mai mare în vizită la medic. Iasmina a rămas acasă cu sora sa mai mare. La un moment dat, fata a pierdut-o, însă, din priviri.

„Am sunat la vecini, toți mi-au zis că nu au văzut-o. M-am străduit să vin repede acasă. Când am ajuns în Recea, era încă zi. Fata era foarte speriată, pentru că nu o găsea pe Iasmina. Am căutat-o pe toate drumurile, prin toate casele. (…) Prima echipă a venit în jur de ora 23:00, noaptea, cu câini. Dimineață s-au schimbat. Au cerut de la mine o hăinuță. Toată noaptea am fost foarte stresată”, își amintește femeia.

Au fost aproape 24 de ore de căutări continue. În data de 8 august, aproximativ la ora 17:00, polițiștii au descoperit cadavrul fetei într-o locuință vecină. În aceeași seară, oamenii legi au reținut proprietarul locuinței, unde poliția a găsit cadavrul.

„Au găsit-o sub lemne. Moartă, învelită într-o perdică (nr. red: draperie). (…) Tatăl lui este verișor de al doilea cu noi, dar noi nu am avut niciodată probleme cu ei. Niciun conflict, cu nimeni. Nu pot să spun nimic de el. Toți o căutau pe fetiță, în afară de ei. Nici nu au întrebat de ce s-a prăpădit. Și-au încuiat porțile și stăteau în casă, cu luminile stinse. Ea de multe ori se juca acolo cu băiatul. Nu știu ce îi atrăgea acolo. Le dădeau dulciuri sau nu știu. Poate aveau un plan de dinainte. De multe ori le-am spus să nu meargă acolo”, mai spune mama Iasminei.

Avocatul familiei Mustață, Victor Pavlov, a confirmat pentru sursa citată că specialiștii au finalizat deja mai multe expertize, inclusiv cea medico-legală în privința victimei și cea psihiatrică în privința învinuitului.

„Cu părere de rău nu vă pot informa despre conținutul lor. Confirmă cele încriminate înfăptuitorul, dar și expertize suspecte, care îmi trezesc bănuieli rezonabile. Expertiza psihiatrico-psihlogică, concluzia experților lasă de dorit și de interpretat”, a precizat avocatul familiei victimei.

Jurnaliștii Life Moldova au contactat și familia tânărului de 21 de ani, care se află în arest, fiind suspectat de omorul fetiței de 7 ani. Tatăl acestuia a spus că fiul său este nevinovat, întrucât este cuminte, iar făptuitorul ar fi, de fapt, un prieten de al fiului său. Acesta ar fi fost amenințat de către acel prieten, care este consumator de droguri. Mai mult, potrivit lui, fiul său ar fi consumat substanțe narcotice în ziua decesului Iasminei.

„Atâta murdărie s-a revărsat pe noi public, că nu e frumos. Băieții au stimat copilașii, ei au crescut aici în ogradă. Dacă a venit un narcoman și a făcut asta, nu înseamnă că a făcut-o feciorul meu. Asta o mie de procente. (…) Băiatul nu a vrut să ne spună, pentru că i-a adus și lui și a întrebuințat. (…) Din prima clipă nu am crezut și nici acum nu cred. O să se descopere cine a ucis-o”, a declarat tatăl tânărului acuzat de omorul Iasminei.

Urmele de pe corpul Iasminei vorbesc despre o moarte chinuitoare. Fetița avea multiple vânătăi și fracturi, spune mama sa. Tamara Mustață se întreabă și azi ce motiv a avut cel care a lipsit-o de viață pe fiica ei. Femeia nu găsește răspuns la această întrebare, dar speră că oamenii legii să facă dreptate.

„Fetița mea a suferit foarte mult, a trecut prin chinuri foarte grele. Coastele rupte, gâtul rupt. Picioarele vinete. Bărbia era dusă într-o parte. A fost găsită cu gurița plină nu țărnă. Mâinile i-au fost puse la spate și erau vinete, la fel ca și piciorușele”, a mai spus Tamara Musteață.

Află mai multe detalii în video:


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: