Tânărul de 19 ani, care a murit în submersibilul Titan, voia să doboare un record mondial sub apă 
Full Article 4 minutes read

Tânărul de 19 ani, care a murit în submersibilul Titan, voia să doboare un record mondial sub apă 

Tânărul de 19 ani Suleman Dawood, care a murit în submersibilul Titan, își luase cubul Rubik cu el pentru că voia să doboare un record mondial, a declarat mama sa pentru BBC. Suleman Dawood aplicase la Guinness World Records, iar tatăl lui, Shahzada, care a murit şi el, luase un aparat foto pentru a surprinde momentul.

În primul său interviu de la tragedie, Christine Dawood a povestit că plănuise să meargă cu soţul ei să vadă epava Titanicului, dar călătoria a fost anulată din cauza pandemiei Covid.

Apoi m-am retras, ca să îl poată lua pe Suleman, pentru că el chiar voia să meargă”, a spus ea, relatează digi24.ro.

Vorbind despre fiul ei, Christine Dawood a spus că Suleman iubea atât de mult cubul Rubik încât îl purta cu el peste tot, uimind privitorii prin rezolvarea puzzle-ului complex în 12 secunde: „El a spus: „Voi rezolva cubul Rubik la 3.700 de metri sub apă, la Titanic””.

Suleman era student la Universitatea Strathclyde din Glasgow. Omul de afaceri Shahzada Dawood, care era britanic, provenea din una dintre cele mai bogate familii din Pakistan.

Christine Dawood a povestit că, înainte de urcarea soțului și a fiului ei la bordul submersibilului, s-au îmbrăţişat şi au glumit.

M-am bucurat foarte mult pentru ei, pentru că amândoi îşi doreau cu adevărat să facă asta de foarte mult timp”, a spus ea.

Femeia şi fiica ei au rămas la bordul Polar Prince în timp ce misiunea de căutare şi salvare a ajuns de la speranţă la disperare.

Cred că mi-am pierdut speranţa când am trecut de 96 de ore”, a spus Dawood.

Ea a menționat că atunci a trimis un mesaj familiei sale: „Am spus: „Mă pregătesc pentru ce e mai rău”. Atunci mi-am pierdut speranţa”.

Christine Dawood şi-a descris soţul ca fiind de o curiozitate contagioasă faţă de lumea din jurul său – genul de persoană care făcea ca familia să se uite la documentare după cină. „Era entuziasmat ca un de copil”, a spus ea.

Femeia a declarat că împreună cu fiica ei vor încerca să înveţe să termine cubul Rubik în onoarea lui Suleman şi că intenţionează să continue munca soţului ei.

Christine Dawood a refuzat să discute despre ancheta în curs de desfăşurare a tragediei. Întrebată cum își vor găsi consolarea ea şi fiica ei, după această tragedie, ea a spus: „Există aşa ceva? Nu ştiu. Mi-e dor de ei. Mi-e foarte, foarte dor de ei.

***

Garda de Coastă a Statelor Unite a anunţat joi că cei cinci pasageri de pe Titan, submersibil de turism ştiinţific care a dispărut duminică în Atlantic, au murit în „implozia catastrofală” a ambarcaţiunii.

OceanGate Expeditions, compania care a deținut și a operat Titan, are sediul în SUA, dar submersibilul a fost înregistrat în Bahamas. OceanGate are sediul în Everett, Washington. Pe de altă parte, nava Polar Prince, era din Canada, iar victimele erau din Anglia, Pakistan, Franța și SUA.

Echipajul era compus din:

Stockton Rush – pilotul american de submersibil și fondatorul companiei Ocean Gate;

Hamish Harding – om de afaceri britanic;

Shahzada Dawood – miliardar pakistanez;

Fiul său – Sulaiman Dawood;

Paul-Hneri Nargeolet – scafandru francez și expert în epava vasului RMS Titanic.

Autorităţile canadiene au început sâmbătă ancheta accidentului submersibilului privat Titan, dispărut în apropierea epavei Titanicului în Atlanticul de Nord cu 5 persoane la bord. A doua anchetă a fost deschisă de către Jandarmeria regală canadiană.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: