Tată și fiu, trimiși în judecată pentru trafic ilicit de droguri: Marijuana de 300 de mii de lei, depistată la domiciliul acestora
Full Article 2 minutes read

Tată și fiu, trimiși în judecată pentru trafic ilicit de droguri: Marijuana de 300 de mii de lei, depistată la domiciliul acestora

Doi bărbați riscă ani de închisoare pentru comercializare de droguri. Aceștia sunt acuzați că ar fi cultivat plante de marijuana, după care le procesau pentru vânzare. Urmare a unei documentări, timp de două luni, a activității unui grup infracțional, bărbații au fost reținuți. Totodată, oamenii legii au depistat, la domiciliul acestora, o captură de marijuana în valoare de peste 300.000 lei pe piața neagră.

Membrii grupului – tată și fiu – au fost reținuți și plasați în arest preventiv, pentru ca ulterior dosarul penal în privința acestora să fie trimis în judecată.

Potrivit materialelor dosarului, cei doi comercializau drogurile în Anenii Noi, Chișinău, dar și în regiunea transnistreană.

Bărbații cultivau plantele de marijuana la domiciliul tatălui celui de-al doilea inculpat, după care le recoltau și procesau pentru vânzare.

Urmare a perchezițiilor desfășurate, au fost ridicate droguri și accesorii folosite la vânzarea lor: marijuana de calitate superioară păstrată în două găleți; un cântar electronic de scară mică; 90 pachete sigilate cu droguri, patru pachete cu 1 kg de droguri, precum și bani proveniți din vânzarea drogurilor.

Potrivit legii penale, infracțiunile incriminate celor doi bărbați se pedepsesc cu închisoare de la 7 la 15 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Actualmente, oamenii legii întreprind măsuri speciale de investigații în vederea identificării altor membri ai grupului infracțional.

În continuare, procurorii PCCOCS vor solicita contribuția Agenției pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale pentru desfășurarea investigațiilor financiare-paralele, în vederea stabilirii profilului infracțional deplin al figuranților.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: