Tauber își va petrece și această noapte în penitenciar. Curtea de Apel a păstrat decizia primei instanțe
Full Article 2 minutes read

Tauber își va petrece și această noapte în penitenciar. Curtea de Apel a păstrat decizia primei instanțe

Deputata și vicepreședinta Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, vizată în două cauze penale, rămâne în arest preventiv în Penitenciarul nr. 13. Magistrații Curții de Apel Chișinău au menținut decizia primei instanțe și au respins recursul depus de avocații deputatei, care au solicitat anularea măsurii preventive. Informația a fost confirmată pentru NM de purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale, Mariana Cherpec.

Amintim că  Marina Tauber a fost reținută pe 21 iulie, după ce deputații au lipsit-o de imunitate parlamentară. Parlamentara este acuzată de falsificarea raportului privind gestiunea financiară a partidului pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate. Potrivit cererii de ridicare a imunității, Tauber este acuzată, de asemenea, că ar fi acceptat cu bună știință finanțarea Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat.

La 23 iulie, deputata Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, a fost plasată în arest preventiv pentru 30 de zile. Decizia a fost luată de Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, la demersul procurorilor. P 16 august, magistrații Judecătoriei Chișinău au decis prelungirea arestului preventiv în izolator pentru încă 20 de zile. De atunci, ea este deținută în Penitenciarul nr. 13.

Deputata pledează nevinovată. Potrivit ei, dosarul a fost pornit pe numele său „la comandă”. Tauber acuză PAS și Președinția că și-ar fi „subjugat justiția”, în timp ce guvernarea declară că „așteaptă o finalitate în acest caz”, respingând acuzațiile alesei poporului”.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: