Tauber și Șor anunță că s-au întâlnit cu activiștii lor, la Moscova: „Ne pregătim serios de alegeri”
Full Article 2 minutes read

Tauber și Șor anunță că s-au întâlnit cu activiștii lor, la Moscova: „Ne pregătim serios de alegeri”

Deputata Marina Tauber, cercetată în mai multe dosare penale, inclusiv spălare de bani, a întreprins o vizită în Federația Rusă. La Moscova, parlamentara s-a întâlnit cu oligarhul fugar Ilan Șor, dat în căutare internațională. Cei doi au anunțat pe rețelele de socializare că au organizat „prima” întâlnire cu activiștii lor din capitala Rusiei și că au ajuns la „decizii importante”.

„Locul ales este logic: am vorbit în repetate rânduri despre importanța legăturilor de parteneriat cu Rusia. Aceasta este prielnică atât geografic, cât și istoric. Colegii au făcut multe lucruri utile la Moscova, am discutat mult, am ajuns la decizii importante. Am vizitat, de asemenea, forumul expozițional „Rusia”. A fost un eveniment grandios. Ar trebui să tindem și noi spre o asemenea grandoare și rigurozitate în ceea ce privește planurile noastre și realizarea obiectivelor pe care le avem”, a scrie Șor pe rețelele de socializare.

Tauber și Șor anunță că au discutat, de asemenea, în cadrul întâlnirii, despre viitoarele alegeri din Moldova, dar și relațiile dintre Chișinău și Moscova.

„Evident, autoritățile vor încerca să ne încurce (nr. red: să participe la alegeri), ca și până acum. Dar ne pregătim serios”, a conchis Șor.

NM a solicitat un comentariu din partea Procuraturii Anticorupție, privind deplasarea Marinei Tauber peste hotare.

Precizăm că Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda bancară”, se află, potrivit IGP, din 25 februarie, în Rusia, după ce până acum s-a ascuns de justiția din Moldova în Israel, țară a cărui cetățean este. El a admis, anterior, că s-ar putea muta la Moscova, acolo unde locuiesc soția și copiii lui.

Organele de drept și autoritățile de la Chișinău, inclusiv președinta Maia Sandu și Serviciul de Informații și Securitate, au admis că Federația Rusă ar putea încerca să influențeze alegerile prezidențiale și referendumul privind aderarea Moldovei la UE, care urmează să aibă loc la toamnă, prin intermediul „grupărilor criminale organizate”. Șefa statului a făcut apel la oameni să fie vigilenți și să nu se lase dezinformați.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: