Ruslan Codreanu/Facebook

Taxa pentru utilizarea toaletelor publice, aprobată de CMC. Cât va costa mersul la WC în parcurile din capitală

Cei care vor dori să utilizeze toaletele publice date în exploatare pe parcursul anului trecut vor trebui să scoată din buzunar câte doi lei. Acestea vor funcționa între orele 08:00 și 22.00. Taxa a fost aprobată în cadrul ședinței de joi, 27 februarie a Consiliului municipal Chișinău. De asemenea, aleșii locali au decis transmiterea toaletelor, construite de către Direcția generală locativ-comunală și amenajare, în gestiunea Asociației de gospodărire a spațiilor verzi.

Șeful DGLCA, Ion Burdiumov, a explicat că este vorba despre opt toalete publice amplasate în parcurile „Alunelul”, „La Izvor”, „Râșcani” și „Valea Trandafirilor”. Acestea sunt construcții modulare contemporane, cu sistem autonom de încălzire, cu cameră specială pentru persoane cu dizabilități. La fiecare unitate a fost instalat sistem de supraveghere video, pentru a evita vandalizarea.

Ion Burdiumov a menționat că decizia de a transmite toaletele în gestiunea Spațiilor Verzi vine în contextul în care angajații acestei subdiviziuni se află în permanență în parcuri. Iar taxa de doi lei s-a calculat în urma analizei fluxului de vizitatori. Acești bani ar urma să acopere salariul angajatului responsabil de curățenie, dar și cheltuielile pentru lumină și apă.

Anul acesta, Direcția planifică să mai construiască cinci veceuri moderne, inclusiv în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt” și Parcul Catedralei „Nașterea Domnului”.

Pentru construcția unei toalete publice municipalitatea alocă în jur de 750 de mii de lei.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

De ce PAS nu a mers în bloc cu „Împreună” la parlamentare? Doina Gherman: „Experții spun că e riscant”

Președinta fracțiunii PAS, Doina Gherman, a declarat că partidul nu a format un bloc electoral cu Blocul „Împreună” pentru a participa la alegerile parlamentare, deoarece „experții și analiștii politici spun că este riscant să schimbi denumirea în preajma alegerilor”. Totodată, Gherman a subliniat că „miza acestor alegeri este mare” și că potrivit sondajelor, „PAS ar fi, până în prezent, singurul partid pro-european care ar avea șanse reale să intre în Parlament”.

Declarațiile au fost făcute în cadrul podcastului ZdCe, înregistrat înainte de anunțul făcut de Platforma DA privind participarea la alegeri pe lista PAS.

„Cel mai apropiat de noi este Blocul Împreună. Discuțiile despre acest front comun pentru integrare europeană se duc de mai multe săptămâni. Orice tratative pe care le avem pornesc de la un singur scop – de a salva blocarea integrării europene. Miza acestor alegeri este mare”, a subliniat aceasta.

Întrebată de ce PAS nu dorește să formeze un bloc electoral, Gherman a declarat:

„Toți experții și analiștii politici spun că este foarte riscant să schimbi denumirea entității și să vii cu două luni înainte de alegeri cu altă denumire.

Aceste alegeri sunt extrem de importante pentru a ne juca de-a politica sau de-a testatul. Este o realitate care apare din măsurările din sondajele publice și PAS, până la moment, rămâne unicul partid pro-european care are șanse reale să intre în Parlament”, a menționat Gherman.

Precizăm că Platforma DA a anunțat, pe 18 iulie, că nu va participa cu listă proprie la alegerile parlamentare din 28 septembrie și că a acceptat propunerea de parteneriat politic înaintată de PAS. În acest context, Dinu Plîngău a precizat că Liviu Vovc va prelua interimatul funcției de președinte al formațiunii.

Ulterior, Platforma DA a fost exclusă din Blocul „Împreună”. Decizia a fost adoptată în unanimitate de Consiliul Blocului, care acuză PAS de „decapitarea” forțelor pro-europene înainte de scrutin.

Pe 20 iulie, PAS a publicat lista candidaților la alegerile parlamentare în care se regăsesc foștii membri ai Platformei DA, Dinu Plîngău și Stela Macari.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: