„Te invit aici, Maia”. Năstase a instalat două tribune în fața Președinției și a citit un discurs de 12 de minute
Full Article 2 minutes read

„Te invit aici, Maia”. Năstase a instalat două tribune în fața Președinției și a citit un discurs de 12 de minute

Ex-ministrul de Interne, Andrei Năstase, o provoacă pe președinta țării, Maia Sandu, la dezbateri publice. Politicianul a fost în data de 5 august la Președinție, unde a transmis o scrisoare adresată șefei statului referitor la dezbateri. Gestul are loc în contextul începerii perioadei electorale pentru alegerile prezidențiale, în cadrul cărora și-au anunțat intenția de a candida atât Andrei Năstase, cât și Maia Sandu.

Andrei Năstase a fost în scuarul Președinției, unde a instalat două tribune pe care erau scrise numele său și al șefei statului. Acesta a citit un discurs de circa 12 minute în cadrul căruia, printre altele, a lansat o invitație către Maia Sandu la dezbateri publice.

Te invit aici, Maia. (…) E nevoie de această dezbatere, făcută în spirit european și occidental. (…) Pentru că cetățenii noștri merită un președinte care nu se teme de dezbateri și nu se ascunde de oameni. Cetățenii au dreptul să cunoască ce a făcut președintele în ultimii patru ani de mandat pentru ei”, a declarat acesta.

Ulterior, a urmat un șir de acuzații la adresa șefei statului cu privire la sărăcia din țară, exodul populației și altele.

Andrei Năstase a declarat că o așteaptă pe șefa statului la dezbateri în această săptămână, menționând că aceasta poate să aleagă locul și timpul. De asemenea, politicianul a declarat că o va aștepta din nou la dezbateri pe scările Președinției – în data de 12 august, ora 11:00.

La final, Andrei Năstase a transmis secretariatului Președinției o scrisoare adresată Maiei Sandu, la care a solicitat să primească răspuns în scris. În scrisoare, Năstase a reiterat invitația la dezbateri, precum și i-a cerut șefei statului să solicite majorității parlamentare PAS să ratifice rezultatele referendumului din 2019 privind micșorarea numărului de deputați, dar și să permită candidaților independenți la alegerile prezidențiale din această toamnă să promoveze plebiscitul privind integrarea europeană, care va avea loc în aceiași zi.

(UPDATE 16:57) Contactați de NM pentru un comentariu referitor la invitația la dezbateri lansată de Năstase, reprezentanții Președinției au spus: „Instituția prezidențială nu comentează declarațiile și activitățile electorale”.

 


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: