Telegram, monitorizat mai îndeaproape în Ucraina? Un proiect de lege privind controlul aplicației va ajunge pe masa deputaților
Full Article 1 minutes read

Telegram, monitorizat mai îndeaproape în Ucraina? Un proiect de lege privind controlul aplicației va ajunge pe masa deputaților

În Rada Supremă de la Kiev a fost înregistrat pe 25 martie un proiect de lege privind controlul serviciului de mesagerie Telegram. Inițiativa legislativă prevede, printre altele, faptul că aplicația trebuie să șteargă conținut de pe canalele de Telegram, dacă acest lucru va fi solicitat de Consiliul Audiovizualului din Ucraina.

În nota explicativă a proiectului de lege se menționează că Legea „Cu privire la mass-media” nu reglementează activitatea Telegram. Astfel, se propune obligarea aplicației să elimine conținutul de pe canale de Telegram, la solicitarea Consiliului Audiovizualului din Ucraina (fără o decizie judecătorească).

Documentul prevede, de asemenea, că pot fi blocate atât canalele de Telegram, cât și utilizatorii individuali ai aplicației.

În plus, proiectul de lege propune echivalarea „furnizorilor de platforme de acces general la informație prin intermediul cărora se diseminează informația în masă (precum este Telegram – n. r.)” cu entități separate în sfera mass-media și obligarea acestora să respecte normele Legii privind mass-media.

Furnizorii vor trebui să își deschidă birouri de reprezentare în Ucraina și să își prezinte structura de proprietate și de finanțare, la cererea Consiliului Audiovizualului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: