Telenești: Un elev a ajuns în comă după ce ar fi băut țuică în incinta gimnaziului
Full Article 3 minutes read

Telenești: Un elev a ajuns în comă după ce ar fi băut țuică în incinta gimnaziului

Un copil de 13 ani din raionul Telenești ar fi băut țuică în incinta gimnaziului, iar apoi a ajuns la spital, în stare de comă. Medicii afirmă că asemenea situații sunt destul de frecvente. Directorul gimnaziului, unde învață băiatul, a refuzat să comenteze, scrie Jurnal.md.

Totul s-a întâmplat la sfârșitul anului trecut. Potrivit unei persoane apropiate copilului, care ne-a oferit detalii sub protecția anonimatului, elevul din clasa a VII-a ar fi consumat țuică la școală, împreună cu un alt coleg. Băiatul s-ar fi îmbătat atât de tare, încât nici nu a putut urca în autobuzul școlar să meargă acasă.

Copilul de 13 ani ar fi zăcut pe marginea drumului în frig, până l-a observat un trecător, care l-a învelit cu o pătură și a chemat ambulanța. Sursa noastră susține că băiatul face parte dintr-o familie, unde deseori se consumă alcool.

Ne-am deplasat la școala cu pricina, să aflăm ce măsuri a întreprins administrația. Directorul gimnaziului, vizibil deranjat de prezența echipei noastre de filmare, a spus că nu va comenta, făcând trimitere la protecția datelor cu caracter personal, deși noi nu am solicitat detalii în plus despre caz.

Deși a confirmat cazul, directorul școlii nu ne-a spus ce exact a întreprins pentru a nu admite repetarea unei situații similare. Nu am reușit să aflăm nici dacă elevul a fost examinat de psiholog. La Spitalul raional Telenești, medicii ne-au confirmat că băiatul de 13 ani a fost internat în stare de ebrietate avansată și comă, și a stat în spital cinci zile. Administrația a sunat la poliție și la Direcția raională învățământ.

„S-au întreprins toate măsurile pentru a dezintoxica și pentru a menține funcția organelor vitale. În câteva ore copilul și-a revenit și a putut răspunde la întrebări”, a declarat directorul spitalului din Telenești, Alexei Bivol.

Directorul spitalului afirmă că nu este primul caz de acest fel, dar cel mai des, părinții copiilor evită să apeleze la medici.

„Evident că nu toți se adresează, nu toate cazurile sunt aduse la noi. Mai des vin cu suspecție la utilizarea substanțelor narcotice”, a declarat directorul spitalului din Telenești, Alexei Bivol.

Potrivit Ministerului Sănătății, pe parcursul anului trecut au fost înregistrate 122 de apeluri la Serviciul de ambulanță, în care a fost solicitat ajutor în cazuri de intoxicații cu alcool în rândul copiilor. La Institutul Mamei și a Copilului, unde ajung de regulă să fie internați minori cu asemenea probleme, au parvenit 112 solicitări.

Citește integral pe Jurnal.md.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: