Temperaturi de până la 32°C, la final de octombrie. Prognoza meteo pentru următoarele zile 
Full Article 2 minutes read

Temperaturi de până la 32°C, la final de octombrie. Prognoza meteo pentru următoarele zile 

Sâmbătă, 21 octombrie, sunt așteptate maxime de până la +32°C. Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova, suntem într-un sector cald cauzat de un ciclon. Luni, 23 octombrie, maximele vor scădea până la +19°C și +24°C. Totuși, Serviciul a precizat că valorile termice rămân peste media normală. 

Serviciul Hidrometeorologic de Stat din Republica Moldova a raportat cum va fi timpul în perioada 21-23 octombrie 2023.

În primele două zile, vremea ne va răsfăța cu o adevărată doză de vară! Cu temperaturi care ne amintesc mai mult de luna septembrie, suntem într-un sector cald cauzat de un ciclon. Acest lucru permite unui val de aer cald să pătrundă din nordul Africii. Totuși, luni, vom vedea o schimbare în situația sinoptică, iar instabilitatea va crește, aducând ploi ușoare, în special în zona de nord. Vântul va sufla moderat până la slab din sectorul de vest”, au comunicat reprezentanții Serviciului Hidrometeorologic de Stat.

Instituția a adăugat că „noaptea, temperaturile vor fi plăcute, cu minime între +13°C și +18°C la începutul perioadei, și scăzând la +7°C până la +12°C luni”.

Ziua, maximele vor fi generoase, cu valori între +27°C și +32°C sâmbătă, și vor scădea până la +19°C și +24°C luni. Cu toate acestea, valorile termice vor rămâne peste media normală”, au mai comunicat reprezentanții Serviciului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: