Tentative de atac la Belgorod: regiunea rusească ar fi fost vizată de drone de două ori într-o zi
Full Article 2 minutes read

Tentative de atac la Belgorod: regiunea rusească ar fi fost vizată de drone de două ori într-o zi

O dronă a fost doborâtă, în după-amiaza zilei de 21 august, în regiunea rusească Belgorod de sistemul de apărare antiaeriană. Potrivit informațiilor furnizate de autoritățile ruse, aceasta este a doua tentativă de atac în zonă într-o zi. 

Ministerul rus al Apărării a declarat că mijloacele de apărare antiaeriană au doborât drona deasupra teritoriului regiunii Belgorod în jurul orei 14.30, ora Moscovei.

„La 21 august, în jurul orei 14.30, ora Moscovei, regimul de la Kiev a săvârșit o tentativă de atac terorist cu ajutorul unei drone. Vehiculul aerian a fost detectat și distrus de sistemele de apărare antiaeriană rusești deasupra teritoriului regiunii Belgorod”, se arată în comunicatul instituției.

De menționat că, în dimineața zilei, guvernatorul regional Veaceslav Gladkov a declarat că cu ajutorul unei „drone ucrainene” a fost aruncată muniție cu lansator de grenade cu fragmentare deasupra satului Novostroevka-Vtoraia. „Nu există victime, un autoturism a fost avariat”, a precizat Gladkov.

Pe 21 august, dronele au fost, de asemenea, doborâte în regiunile Kaluga și Moscova. Șeful regiunii Kaluga, Vladislav Șapșa, a declarat că atacul cu drone a fost respins, nu s-au înregistrat victime sau pagube la infrastructură.

În regiunea Moscovei, o dronă a fost doborâtă, iar alta a fost suprimată de mijloacele pentru război electronic. Două persoane au fost rănite în urma prăbușirii unor resturi de la o dronă doborâtă în Istra, în apropiere de Moscova, a declarat guvernatorul regional Andrei Vorobiov.

Aviața rusă a anunțat că 47 de zboruri care se îndreptau spre aeroporturile din Moscova au fost deviate spre alte orașe din cauza atacului cu drone de dimineață.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: