Termenul de detenție a lui Veaceslav Platon ar putea fi redus cu 12 ani. Curtea de Apel Chișinău a trimis la rejudecare dosarul Moldasig
Full Article 1 minutes read

Termenul de detenție a lui Veaceslav Platon ar putea fi redus cu 12 ani. Curtea de Apel Chișinău a trimis la rejudecare dosarul Moldasig

Curtea de Apel Chișinău a trimis la rejudecare dosarul Moldasig în care Veaceslav Platon este acuzat de escrocherie. În acest caz, prima instanță la condamnat la 12 ani de închisoare. 

Avocații lui Platon au declarat pentru NM că magistrații Curții de Apel au decis că drepturile lui Platon și a presupusului complice a lui Platon, Andrei Bahcivanji, au fost încălcate. Mai exact, aceștia nu au avut parte de traducător și au primit un apărator de stat, în condițiile în care aceștia avea proprii avocați.

Menționăm că în decembrie 2018, Curtea de Apel Chișinău l-a condamnat pe Veaceslav Platon în dosarul legat de Moldasig și cel de corupere a unor angajați ai Detaşamentului cu Destinaţie Specială „Pantera”.

Potrivit anchetatorilor, Platon a controlat Moldindconbank și Moldova Agroindbank, companiile de asigurări Moldasig, Asito și Alliance Insurance Group (fosta Victoria Asigurari). Platon însă susține că nu a fost beneficiarul sau proprietarul acestor companii, dar a fost reprezentatul investitorilor și a gestionat activele acestora.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: