Termenul de reabilitare a drumului R1 Chișinău-Ungheni-Sculeni a fost extins cu un an
Full Article 1 minutes read

Termenul de reabilitare a drumului R1 Chișinău-Ungheni-Sculeni a fost extins cu un an

Termenul de implementare a proiectului de reabilitare a drumului R1 Chișinău-Ungheni-Sculeni a fost extins până la finele anului 2022. În acest scop, Parlamentul a ratificat, în cadrul ședinței plenare din 26 noiembrie, Amendamentul nr. 3 la Contractul de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru realizarea Proiectului de reabilitare a drumurilor din Republica Moldova.

Ratificarea acestuia are drept scop extinderea datei finale de disponibilitate a mijloacelor financiare acordate în baza Contractului de finanțare, până la 30 noiembrie 2021 și prelungirea perioadei de implementare a proiectului propriu-zis până la 31 decembrie 2022.

Contractul de finanțare semnat între Republica Moldova și BEI, în valoare totală de 75 mln EUR, a fost ratificat în aprilie 2011. Resursele contractului de finanțare sunt destinate pentru finanțarea lucrărilor de reabilitare a drumurilor naționale, prestarea serviciilor de consultanță pentru implementarea proiectelor și de supervizare tehnică a lucrărilor de reabilitare.

Extinderea termenului de implementare a Proiectului de reabilitare a drumurilor a fost solicitată de Guvernul Republicii Moldova.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: