Termoelectrica – gata să dea start sezonului de încălzire la Chișinău: „Procedura este simplă”
Full Article 3 minutes read

Termoelectrica – gata să dea start sezonului de încălzire la Chișinău: „Procedura este simplă”

Întreprinderea Termoelectrica, care asigură cu energie termică peste 4 mii de imobile din Chișinău, a anunțat că este gata să dea start sezonului de încălzire. Conectarea la căldură poate avea loc urmare a unei solicitări din partea gestionarului imobilului sau administratorului blocului locativ. Iar după verificarea solicitării, a menționat Termoelectrica, se va asigura „conectarea imediată a imobilului la agentul termic”. 

Pe 15 octombrie, întreprinderea Termoelectrica s-a adresat consumatorilor din municipiul Chișinău după ce temperatura aerului exterior s-a diminuat.

Întreprinderea a anunțat că demarează procedura de conectare la agentul termic și că este dispusă deja să înceapă furnizarea energiei termice către toate categoriile de consumatori și anume: la instituțiile de educație timpurie, instituțiile de învățământ, instituțiile municipale din sfera medicală și socială, blocurile locative, cât și agenții economici.

Termoelectrica a precizat: „Conectarea la serviciile de termoficare poate avea loc indiferent de data emiterii Dispoziției Primăriei mun. Chișinău cu privire la demararea sezonului de încălzire”. „Procedura este simplă și poate fi inițiată la solicitarea gestionarului imobilului sau administratorului blocului locativ, care este reprezentantul oficial al locatarilor”, a declarat întreprinderea.

Pentru a beneficia de energie termică pentru încălzirea imobilelor este necesar ca administratorul blocului locativ să prezinte:

– solicitare de conectare a agentului termic, la sediul teritorial al „Termoelectrica” S.A;

– fișa tehnică de pregătire a instalațiilor de utilizare a energiei termice.

„În urma verificării condițiilor întrunite, specialiștii „Termoelectrica” S.A. vor asigura conectarea imediată a imobilului la agentul termic”, a comunicat întreprinderea.

Totodată, a precizat Termoelectrică, o condiție obligatorie este încheierea noului contract de furnizare a energiei termice, cât și prezentarea Mecanismului de repartizare a consumului de energie termică. „Astfel, invităm Gestionarii Fondului Locativ, care încă nu au încheiat contractul, să se prezinte la sediul Furnizorului pentru semnarea acestuia”, a menționat întreprinderea.

Întreprinderea a amintit că asigură cu energie termică 4 339 de imobile din mun. Chișinău, inclusiv: 145 de instituții de educație timpurie, 164 de școli și licee, 99 de instituții de învățământ superior, 76 de instituții medicale, 757 de agenți economici, 261 de case particulare și 2 835 de blocuri locative cu circa 210 de mii de apartamente.

Menționăm că Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis cod galben de înghețuri, valabil în perioada 17-21 octombrie. În intervalul menționat se așteaptă temperaturi scăzute pe timp de noapte și dimineața, cu înghețuri la suprafața solului, unde valorile termice vor fi cuprinse între -1 și -4°C, iar în aer temperaturile vor coborî până la -1..-2°C. Detalii AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: