The New York Times îndeamnă Partidul Democrat din SUA să înainteze alt candidat la alegerile prezidențiale, în locul lui Biden
Full Article 3 minutes read

The New York Times îndeamnă Partidul Democrat din SUA să înainteze alt candidat la alegerile prezidențiale, în locul lui Biden

Consiliul editorial al renumitului ziar american The New York Times îndeamnă Partidul Democrat să desemneze un nou candidat la alegerile pentru funcția de președinte SUA, în locul actualului șef al statului Joe Biden. Potrivit publicației, Biden este „o umbră a unui măreț demnitar”. Precizările au fost făcute într-un editorial, după prestația slabă a lui Joe Biden la dezbaterea cu unul dintre contracandidații săi la alegerile prezidențiale, ex-președintele SUA Donald Trump. 

Consiliul editorial al The New York Times a publicat, în seara de 28 iunie, un editorial intitulat „Pentru a-și servi țara, președintele Biden trebuie să părăsească cursa”. În material, jurnaliștii îl critică pe Donald Trump și vorbesc în termeni pozitivi despre Joe Biden. „Dacă se ajunge la o alegere între Trump și Biden, președintele în exercițiu va fi alegerea clară a acestui Consiliu”, au scris jurnaliștii.

Cu toate acestea, autorii editorialului sunt încrezători că alegătorii nu vor putea ignora faptul că Biden a arătat „ca o umbră a unui măreț demnitar” în dezbaterea televizată. Jurnaliștii recunosc numeroasele realizări ale lui Joe Biden, dar cred că cel mai bun lucru pe care îl poate face acum este să își anunțe retragerea din cursa electorală pentru funcția de președinte SUA.

Există lideri democrați care vor fi capabili să prezinte alternative clare, convingătoare și energice pentru o a doua președinție Trump. Partidul nu are niciun motiv să riște stabilitatea și securitatea țării forțând alegătorii să aleagă între deficiențele lui Trump și cele ale lui Biden. Este prea riscant să pariezi pe faptul că americanii vor ignora sau nu vor atrage atenția la vârsta și slăbiciunea lui Biden, pe care le văd cu proprii ochi”, se menționează în editorial.

Jurnaliștii subliniază că democrații mai au timp să desemneze un nou candidat. „Partidul trebuie să pună interesele națiunii mai presus de ambițiile individuale. Cea mai evidentă cale pentru democrați este să fie sinceri cu publicul american: să recunoască faptul că Biden nu mai poate continua cursă și să înceapă procesul de alegere a cuiva care îl poate învinge pe Trump în noiembrie”, au comunicat aceștia.

După publicarea editorialului, The Washington Post a publicat o listă cu zece politicieni democrați care ar putea lua locul lui Biden în cursa electorală. Vicepreședintele SUA Kamala Harris deschide lista, dar ea este, după cum scrie publicația, „la fel de nepopulară ca Biden”. Publicația o numește pe guvernatoarea statului american Michigan, Gretchen Whitmer, care se bucură de un sprijin puternic în statul său și are, de asemenea, mai multă experiență decât alte star-uri în ascensiune din partid, drept cea mai probabilă candidatură.

***

Precizăm că, pe 27 iunie, a avut loc prima dezbatere între actualul președinte SUA, democratul Joe Biden, și ex-șeful statului, republicanul Donald Trump, principalii candidați la alegerile prezidențiale americane din 2024. Telespectatorii și experții au apreciat că actualul președinte al SUA a eșuat, iar Trump a câștigat dezbaterea. Susținătorii lui Biden au admis faptul că acesta ar trebui să se retragă din alegeri, după care reprezentanții președintelui au declarat că acest lucru nu se va întâmpla, scrie Meduza.

Însuși Joe Biden a declarat ulterior că nu și-ar fi înaintat candidatura „dacă nu ar fi crezut din toată inima și din tot sufletul” că poate face față funcției de președinte.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: