Timbre speciale cu ocazia deschiderii negocierilor privind aderarea Moldovei la UE. Alaiba: A fost o zi istorică
Full Article 2 minutes read

Timbre speciale cu ocazia deschiderii negocierilor privind aderarea Moldovei la UE. Alaiba: A fost o zi istorică

Poșta Moldovei va pune în circulație un tiraj special de timbre, după decizia Consiliului European din 14 decembrie, care a dat undă verde deschiderii negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană (UE). Anunțul a fost făcut de ministrul Dezvoltării Economice și Digitalizării, Dumitru Alaiba, pe o rețea de socializare.

„De vineri la oficiile poștale din țară punem în circulație un tiraj special de timbre cu ocazia deschiderii negocierilor de aderare a țării noastre la Uniunea Europeană.  Integrarea europeană este șansa noastră istorică pentru o viață mai bună.  A fost o zi istorică. Avem încă mult, mult de lucru înainte. Cu siguranță, o să reușim. Alte țări au reușit, vom reuși și noi”, a scris Dumitru Alaiba pe Facebook.

Amintim că Consiliul European a decis să dea aviz pozitiv deschiderii negocierilor pentru aderarea Republicii Moldova și a Ucrainei la Uniunea Europeană. Informația a fost confirmată, în seara de 14 decembrie, de președintele Consiliului European Charles Michel. Detalii – AICI. Decizia istorică a fost salutată de lideri ai UE, dar și la Chișinău – unde a fost sărbătorită cu fast. Detalii – AICI.

***

Republica Moldova a depus o cerere de aderare la UE la 3 martie 2022. La 17 iunie 2022, Comisia Europeană și-a emis avizul privind cererea de aderare la UE, iar la 23 iunie Consiliul European a acordat Republicii Moldova statutul de țară candidată.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: